Top 100 Marvel Comics

40-31: The Spider-Men In Black
35

Avengers: The Korvac Saga

1977-1978WritersJim Shooter, David Michelinie, Bill MantloArtistsGeorge Perez, Dave Wenzel, Sal BuscemaMarvel Comics

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά των Avengers, είναι η επικής κλίμακας απειλές που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Σε συνδυασμό με την ένταση που ενίοτε επικρατεί στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αποτελεί το ιδανικό συστατικό για συναρπαστικές ιστορίες.

Μια τέτοια είναι και το THE KORVAC SAGA. Όταν οι Guardians of the Galaxy καταφτάνουν στον 20ο Αιώνα, οι Avengers προσφέρονται να τους βοηθήσουν, στην αναζήτηση της απειλής που είναι ο Korvac, Τhe Living Computer. Στη διάρκεια της αναζήτησης, θα αντιμετωπίσουν “δευτερεύουσες” απειλές, όπως ο Ultron, ενώ θα συναντήσουν και τον Collector, που συνέλεγε Avengers, για να τους διατηρήσει από τον επερχόμενο αφανισμό. Η τελική αναμέτρηση είναι ολέθρια. Οι Avengers με τους Guardians συνειδητοποιούν ότι ο Korvac έχει αποκτήσει την Κοσμική Δύναμη και έχει τις δυνάμεις ενός θεού. Οι Avengers του επιτίθενται και στην πορεία σκοτώνονται σχεδόν όλοι.

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη ιστορία στη Marvel, όπου να σκοτώνονται τόσοι πολλοί χαρακτήρες, σε ένα τεύχος μόνο. Η ιστορία έχει τραγικό χαρακτήρα, γιατί αποκαλύπτεται, στο τέλος (spoiler alert!), ότι ο Korvac ήθελε να βοηθήσει και οι πράξεις των Avengers το απέτρεψαν.

Το THE KORVAC SAGA είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες των Avengers, με εξαιρετικό roster και πολύ καλό artwork. Αν είστε Avengers fans, πρέπει να το διαβάσετε.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31