Animation News

Πάρα πολλά trailers!

Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφόρησαν αρκετά ενδιαφέροντα trailers πολυαναμενόμενων anime, από Ιαπωνία μεριά, ενώ δυστυχώς είχαμε και τους θανάτους δύο δημιουργών που άφησαν εποχή…

Ξεκινώντας με τα ευχάριστα, πρώτη φορά στα χρονικά, δύο ταινίες animation από Ευρώπη προτάθηκαν για καλύτερη ταινία animation, στις Χρυσές Σφαίρες! Ο λόγος για το THE BREADWINNER, της Cartoon Saloon, και το LOVING VINCENT, το οποίο μόλις κέρδισε το European Film Award για καλύτερη ταινία animation. Την πεντάδα των υποψηφιοτήτων συμπληρώνουν το THE BOSS BABY της Dreamworks, το COCO της Disney/Pixar και το FERDINAND της Fox/Blue Sky Studios, αφήνοντας έξω το THE LEGO BATMAN MOVIE, μετά τα Annie Awards. Όσον αφορά στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων των Annie Awards, αυτή αποτελείται από τα COCO, CARS 3, THE BOSS BABY, DESPICABLE ME 3 και CAPTAIN UNDERPANTS: THE FIRST EPIC MOVIE.

Ανησυχία προκαλεί η εξαγορά της Fox από τη Disney, στα στελέχη των δύο animation studios της πρώτης, Fox Animation και Blue Sky Studios, καθώς η Disney έχει στην κατοχή της ήδη δύο studios. Ο σκηνοθέτης των δύο τελευταίων ταινιών ICE AGE, έκανε ένα συμβολικό tweet για αυτόν ακριβώς τον λόγο, καθώς απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη. H Blue Sky Studios ιδρύθηκε στο Connecticut το 1987 και είναι μέρος της Fox από το 1997, έχοντας μέχρι φέτος κυκλοφορήσει 12 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες τα ICE AGE, RIO, ROBOTS και THE PEANUTS MOVIE. Η Fox Animation, από την άλλη, μας έχει χαρίσει τα ANASTASIA, THE SIMPSONS MOVIE και FANTASTIC MR. FOX, ενώ αμφότερες είχαν ήδη ανακοινώσει επερχόμενα projects, τα οποία, όμως, βρίσκονται πλέον στον αέρα.

H Dreamworks ανακοίνωσε την συνέχιση της σειράς animation TROLLHUNTERS, για το 2019, και 5 νέες σειρές για το 2018! Ο λόγος για την σειριοποίηση των ταινιών TROLLS, THE BOSS BABY και CAPTAIN UNDERPANTS ως TROLLS: THE BEAT GOES ON!, THE BOSS BABY: BACK IN BUSINESS και THE EPIC TALES OF CAPTAIN UNDERPANTS, ενώ θα προβεί σε αξιοποίηση παλιών properties. Συγκεκριμένα, οι Brendan Hay και Aliki Theofilopoulos θα κάνουν μία σειρά ονόματι HARVEY STREET KIDS, βασισμένη στα παλιά Harvey Comics, ενώ η βραβευμένη με Eisner δημιουργός των LUMBERJANES, Noelle Stevenson, θα εκμοντερνίσει το female counterpart του He-Man, She-Ra, αποπειρώντας να της δώσει νέα πνοή για τις νέες γενιές, 30 χρόνια μετά την αρχική σειρά SHE-RA: PRINCESS OF POWER, της Filmation.

Πηγαίνοντας προς Άπω Ανατολή μεριά, η Toei Animation ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Jump Festa 2018 την 20η ταινία DRAGON BALL, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους της χώρας σε ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2018. Το σενάριο και το character design θα το αναλάβει ο ίδιος ο Akira Toriyama, ενώ θα μας φανερώνει το origin της μοναδικής δύναμης των Saiyan.

Κατά τη διάρκεια του Jump Festa, προβλήθηκε και το teaser trailer της sequel σειράς του TOKYO GHOUL, TOKYO GHOUL: RE, το οποίο θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τον ερχόμενο Απρίλιο θα κάνει πρεμιέρα και το anime GOLDEN KAMUY, που θα είναι μεταφορά του βραβευμένου ομώνυμου manga του Satoru Noda. Το manga ξεκίνησε το 2014 και αφηγείται την ιστορία ενός εργάτη σε ορυχείο στο Hokkaido, που προσπαθεί να φροντίσει τη χήρα του φίλου του, που σκοτώθηκε στη μάχη του Υψώματος 203, κατά τη διάρκεια του Ρωσοϊαπωνικού πολέμου, το 1905. Όταν μαθαίνει για κάτι φήμες περί χρυσού, που είναι κρυμμένος από μια συμμορία, αποφασίζει να πάει να τον βρει, μπλέκοντας σε μία απίστευτη περιπέτεια. Απολαύστε το teaser trailer.

Το καλοκαίρι του 2018, θα βγει στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας το MY HERO ACADEMIA: THE MOVIE, βασισμένο στο ομώνυμο διάσημο anime. Θα έχει το origin ενός χαρακτήρα, το οποίο δεν υπάρχει ούτε στο manga, εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο τη μυθολογία της σειράς, ενώ δεν θα λείπουν οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Class A. Μέχρι τότε, θα παρακολουθήσουμε τον τρίτο κύκλο της καταιγιστικής σειράς anime, ο οποίος ξεκινάει, όπως και οι παραπάνω σειρές, τον Απρίλιο. Απολαύστε το teaser trailer της.

Πριν λίγες μέρες, έφυγε από τη ζωή η σεναριογράφος Michiru Shimada, μόλις στα 58 της, λόγω σοβαρής ασθένειας. Είχε γράψει τα επεισόδια του LITTLE WITCH ACADEMIA, ενώ είχε συνδράμει στα σενάρια πολλών σειρών anime, ανάμεσα στις οποίες ήταν το ONE PIECE και το RUROUNI KENSHIN.

Επίσης, έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του Bugs Bunny, animator Bob Givens, πλήρης ημερών, στα 99 του. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο studio της Disney, όπου συνέδραμε στο SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS, συνεχίζοντας μετά στη Warner Bros, όπου συνεργάστηκε με τους θρυλικούς Chuck Jones και Tex Avery. Το 1940, του ζητήθηκε να επανασχεδιάσει έναν λαγό για το μικρού μήκους A WILD HARE και ο Givens δημιούργησε τον Bugs. Συνέχισε να εργάζεται στη βιομηχανία μέχρι και τον θάνατο του Jones, το 2002, οπότε και αποσύρθηκε, δίχως να επαναπαύεται, καθώς εξακολούθησε να διδάσκει, μέχρι τα πολύ βαθιά γεράματα.