Top 100 Marvel Comics

30-21: Four X-Books And A Gauntlet
21

Uncanny X-Men (Claremont/Lee)

1989-1991WriterChris ClaremontArtistJim LeeMarvel Comics

Το run των Chris Claremont και Jim Lee στο UNCANNY X-MEN ξεκινάει, ουσιαστικά, στις αρχές του ’90, με τον Lee να έχει αναλάβει καθήκοντα ως fill-in artist, ένα χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια της Outback Era, και συνεχίζει σποραδικά να συμμετέχει σε διάφορα τεύχη, μέχρι την διάλυση της ομάδας και το Siege Perilous, όταν και γίνεται και επίσημα ο regular artist της σειράς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, γράφονται εκείνες οι ιστορίες (“Χ-Tinction Agenda”, “Muir Island Saga”) που θα αποτελέσουν τη βάση από την οποία θα προέλθουν όλες οι Χ-ιστορίες των 90s, ενώ με το τέλος του run στο Uncanny X-Men, το συγκεκριμένο creative team θα αναλάβει να δημιουργήσει και έναν νέο τίτλο, που, τελικά, θα γίνει το comic με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του Μέσου. Μια κορυφή που το X-ΜΕΝ #1 κατέχει εώς σήμερα.

Παράλληλα, ο σχεδιαστής θα δώσει νέες στολές και νέα στιλ στους διάσημους μεταλλαγμένους, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το μαλλί-αφάνα των Storm και Rogue, ενώ σε αυτή την περίοδο, θα κάνει την εμφάνιση της και η νέα Psylocke, η οποία θα αντικαταστήσει μια για πάντα την αυθεντική στη συνείδηση κάθε fan.

Επίσης, αυτό είναι το run στο οποίο θα βασιστούν οι σχεδιαστές του X-MEN: THE ANIMATED SERIES, για τον τρόπο με τον οποίο θα απεικονιστούν όλοι οι χαρακτήρες της σειράς, και ίσως γι’ αυτό να έμεινε περισσότερο στην Ιστορία για τα οπτικά χαρακτηριστικά του, παρά για την ποιότητα της γραφής.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21