Top 100 Marvel Comics

30-21: Four X-Books And A Gauntlet
29

Earth X

1999-2000WritersJim Krueger, Alex RossArtistJohn Paul LeonMarvel Comics

Ένας τομέας στον οποίο η Marvel υστερεί σημαντικά έναντι της DC, είναι οι αυτόνομοι τίτλοι εκτός του continuity, ή και του ίδιου του Universe (βλ. ALL-STAR SUPERMAN, KINGDOM COME, CAMELOT 3000). Το EARTH X είναι ένα comic που ήρθε για να καλύψει, ιδανικά, το κενό αυτό.

Στο δυστοπικό μέλλον, σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι υπερήρωες έχουν από χρόνια αποσυρθεί, όλοι οι κάτοικοι της Γης είναι μεταλλαγμένοι. Ο γηραιός Captain America ψάχνει συμμάχους για να αντιμετωπίσει την απειλή ενός εχθρού, γνωστού απλά ως Skull. Πίσω, όμως, από αυτή την ιστορία, κρύβεται η πραγματική ουσία, που είναι το προαιώνιο σχέδιο των Celestials για τον κόσμο αυτό.

Το EARTH X ξεκίνησε σαν μια πρόκληση του περιοδικού WIZARD στον Alex Ross, ώστε να σχεδιάσει πως θα ήταν οι ήρωες της Marvel σε ένα δικό τους, αντίστοιχο, KINGDOM COME, αλλά πήγε πολύ παρακάτω, προσπαθώντας να εξηγήσει τη δημιουργία του Marvel Universe και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: “Γιατί η πυρηνική έκρηξη δεν σκότωσε τον Bruce Banner, αλλά τον μεταμόρφωσε σε Hulk;”, “Είναι οι Asgardians, πραγματικά, μυθολογικοί θεοί;” και “Αν ο Magneto πιστεύει ότι πράττει το σωστό, γιατί ονόμασε την ομάδα του Brotherhood of Evil Mutants”;

Για να μάθετε τις απαντήσεις, θα πρέπει να διαβάσετε το EARTH X, ένα από τα καλύτερα Marvel comics όλων των εποχών.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21