Top 100 Marvel Comics

20-11: Captain Marvel And The X-Men Of Tomorrow

Mια ανάσα πριν την τελική δεκάδα, ο Captain Marvel επιστρέφει (αλλά όχι για πολύ), οι Spider-Man και Daredevil κάνουν τα πρώτα τους βήματα και οι νέοι X-Men ατενίζουν το μέλλον με μαύρες δερμάτινες στολές.

20

Wolverine (1982 Ltd. Series)

1982WriterChris ClaremontArtistFrank MillerMarvel Comics

Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι ιδιαίτερα fan του Wolverine. Στο αιώνιο δίλημμα Cyclops εναντίον Wolverine, είμαι φανατικά με τον πρώτο, ο οποίος είναι, μετά τον Spider-Man, ο αγαπημένος μου χαρακτήρας του Marvel Universe. Ίσως αυτή η συμπάθεια να μου έκανε για χρόνια τον Wolverine κάπως αντιπαθή. Όταν, όμως, έκατσα να διαβάσω κάποια comics του, εκτός των main X-τίτλων, μπόρεσα να δω και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα, που με βοήθησε να τον εκτιμήσω καλύτερα. Και το πρώτο – και βασικότερο – τέτοιο comic, ήταν το limited series των Chris Claremont και Frank Miller.

Ο Logan ταξιδεύει στην Ιαπωνία, που τόσο θα συνδεθεί μαζί του, για να βρει την αγαπημένη του, Mariko, η οποία έχει αναγκαστεί να παντρευτεί κάποιον άλλο. Στον αγώνα του να την ξανακερδίσει, θα βρει μπροστά του, μεταξύ άλλων, τη Yukio και την οργάνωση Hand. Η ιστορία απογειώνεται πραγματικά, όταν ο Claremont παρατάει την πολυλογία του και δίνει τα ηνία του storytelling στον Miller (σε μια εποχή που ο τελευταίος δεν είχε αρχίσει τους σουρεάλ πειραματισμούς του), ο οποίος δίνει πραγματικό ρεσιτάλ, ειδικά στις απίθανα χορογραφημένες σκηνές δράσης. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Marvel comics όλων των εποχών.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11