Top 100 Marvel Comics

20-11: Captain Marvel And The X-Men Of Tomorrow
14

Daredevil: The Man Without Fear

1993WriterFrank MillerArtistJohn Romita Jr.Marvel Comics

Η δουλειά που έκανε ο Frank Miller πάνω στον χαρακτήρα του διαβόλου από το Hell’s Kitchen, είναι αξιομνημόνευτη. Δεν είναι τυχαία η εμφάνιση τόσων έργων του ίδιου δημιουργού, πάνω σε τίτλους σχετικούς με τον Daredevil, στην παρούσα κατάταξη των 100 καλύτερων comics της Marvel. Στο Comicdom έχουμε αναδείξει ξανά το MAN WITHOUT FEAR, ως ένα από τα καλύτερα comics των 90s!

Το comic είναι μια αναδρομή στην ιστορία του Matt Murdock. Στις υπέροχα σχεδιασμένες, δια χειρός John Romita Jr., σελίδες, παρακολουθούμε την πορεία του ήρωα, από παιδί στη γειτονιά του Μanhattan, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να φορέσει το κόκκινο κοστούμι, τη μάσκα με τα κέρατα και να ακροβατεί τις νύχτες στη Νέα Υόρκη, σε ταράτσες, δεξαμενές και μπαλκόνια. Μαζί με την ιστορία, βλέπουμε και όλα τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του, τον πατέρα του, τον Stick, την Elektra, τον Foggy, μέχρι και τον Kingpin.

Ωστόσο, στο MAN WITHOUT FEAR, ο Frank Miller αφηγείται κάτι πολύ περισσότερο από μια εξαιρετική ιστορία. Επιχειρεί μια βαθιά τομή στην υπόσταση του ήρωα, που έμαθε, με σκληρό τρόπο, τι θα πει να είσαι δίκαιος και να μη σκύβεις το κεφάλι σε κάθε λογής τραμπούκους. Είναι ένα έργο για τον Matt Murdock, τον άνθρωπο χωρίς φόβο. Διότι τον κάθε ήρωα δεν τον κάνει η στολή, αλλά η ψυχική του διάθεση. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Daredevil δεν εμφανίζεται πριν από την τελευταία σελίδα.

Η ολοκλήρωση του έργου κατά την πρώτη έκδοση, συνέπιπτε με τα τριαντάχρονα του ήρωα, και ήταν ίσως ο καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσει η Marvel.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11