Top 100 Marvel Comics

20-11: Captain Marvel And The X-Men Of Tomorrow
12

Weapon X (Barry Windsor-Smith)

1991Writer/ArtistBarry Windsor-SmithMarvel Comics

Όταν ο Wolverine πρωτοεμφανίστηκε στα 70s, λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν το γεγονός ότι η δημοτικότητά του θα εκτοξευόταν, μερικά χρόνια αργότερα. Από πολλούς, θεωρείται ένας από τους βασικούς (αλλά όχι και ο μοναδικός) λόγους της ανόδου των Χ-Μen. Με τον Wolverine, η Marvel είχε χτυπήσει φλέβα χρυσού: αινιγματικός χαρακτήρας με μυστηριώδες παρελθόν. Αυτό έδινε τη δυνατότητα στους συγγραφείς (δηλαδή, κυρίως, στον Chris Claremont) τη δυνατότητα να εξερευνούν, κατά καιρούς, το παρελθόν του. Και για 15 χρόνια, η Marvel το χειρίστηκε αριστοτεχνικά. Έδινε στους fans ψίχουλα από το παρελθόν του Logan, που ζητούσαν απεγνωσμένα κι άλλα.

Το 1991, είχε φτάσει η στιγμή για κάτι παραπάνω. Όλοι αναρωτιόντουσαν για χρόνια με ποιον τρόπο είχε αποκτήσει ο Logan τον σκελετό από adamantium, και ο Barry Windsor Smith μας έδωσε μια εξαιρετική ιστορία. Χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, το WEAPON X εμφανίστηκε αρχικά σε συνέχειες στο MARVEL COMICS PRESENTS και από κάποιους πέρασε απαρατήρητο.

O Barry Windsor-Smith είχε ξαναδουλέψει στους Χ-Μen και το artwork ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους fans, αλλά εδώ φάνηκε ότι είναι και εξαιρετικός συγγραφέας. Το σχέδιό του ήταν ιδανικό για την ατμόσφαιρα που ήθελε να δώσει στο WEAPON X, που, στην πραγματικότητα, είναι μια ιστορία τρόμου, ενώ το βίωμα των γεγονότων και από την πλευρά του Logan, έκανε την αφήγηση πιο άμεση.

Από την αιχμαλωσία του Logan, έως την επέμβαση που του κάλυψε τον σκελετό με adamantium και τον οδήγησε στην τρέλα, με την ακόλουθη απόδραση, αφού σκότωσε σχεδόν όποιον συνάντησε στον δρόμο του, το WEAPON X θεωρείται μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ιστορία του Wolverine.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11