Action Comics #993

Here comes Booster Gold!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #993

Writer/ArtistDan JurgensPublisherDC Comics

O Superman είναι ακόμη σοκαρισμένος από την αποκάλυψη ότι ο Mr. Oz, ο άνθρωπος που χειραγωγεί τη ζωή του τον τελευταίο καιρό, δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, Jor-El. Ο Jor-El υποστηρίζει ότι μια μυστήρια δύναμη τον έσωσε, την τελευταία στιγμή, πριν από την καταστροφή του Krypton, και έτσι ο Superman αποφασίζει να ταξιδέψει στον χρόνο, ώστε να δει, με τα ίδια του τα μάτια, αν όλα αυτά είναι αλήθεια.

Και φυσικά, ο Dan Jurgens δεν χάνει ευκαιρία να κολλήσει στην ιστορία τον αγαπημένο του ήρωα, Booster Gold, ο οποίος προσπαθεί να προλάβει τον Superman πριν κάνει κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στο timeline. Όπως είναι φυσικό, ο Jurgens κατέχει όσο κανένας τη φωνή του Booster, έχοντας μια καλή ισορροπία μεταξύ του ηρωισμού του και της επιθυμίας του για φήμη.

Ταυτόχρονα, η Lois μαθαίνει κάποια δραματικά νέα για τον πατέρα της. Ο Jurgens ίσα-ίσα που μας συστήνει το subplot, που θα γίνει πιο σημαντικό στη συνέχεια (το arc θα διαρκέσει γύρω στα 6 τεύχη, οπότε υπάρχει χρόνος και χώρος για να αναπτυχθεί). Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πρώτη συνάντηση μεταξύ Jon Kent και Sam Lane.

Τέλος, το σχεδόν παλιομοδίτικο, αλλά όμορφο (στο μισό τεύχος) σχέδιο του Jurgens, δίνει μια σιγουριά στο σενάριο του.