Jean Grey #10

Once again from the ashes...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Jean Grey #10

WriterDennis HopelessArtistAlberto Jimenez AlburquerquePublisherMarvel Comics

Η Jean Grey νομίζω πως είναι ο πιο σημαντικός χαρακτήρας από τους original five X-Men και δικαιωματικά άξιζε να αποκτήσει το δικό της solo comic, κάτι που συνέβη, τελικά, πριν από λίγους μήνες. Όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθήσαμε την Jean να προετοιμάζεται για την επικείμενη μάχη της με την Phoenix Force. Και τώρα, επιτέλους, έφτασε η στιγμή της σύγκρουσης.

Στο τεύχος, πρωταγωνιστούν διάφοροι αγαπημένοι παραγκωνισμένοι χαρακτήρες, όπως η Emma Frost, ο Quentin Quire, η Hope Summers και άλλοι, ενώ παράλληλα η νεαρή μεταλλαγμένη έχει δίπλα της το πνεύμα της ενήλικης εκδοχής του εαυτού της. Θα περίμενε κανείς – εμού συμπεριλαμβανομένου – πως το σενάριο θα έμπαζε από παντού, όμως, παραδόξως, το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές, ενώ το plot twist του φινάλε στρώνει ιδανικά το έδαφος για τη μεγάλη επιστροφή που έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. (Υποθέτω πως ξέρετε ποια, αλλά αν δεν ξέρετε, τότε είναι κρίμα να σας κάνω spoiler.)

Το σχέδιο είναι αρκετά καλό στις σκηνές μάχης, καθώς και στα όμορφα και λεπτομερή splash pages, αλλά χάνει όταν φτάνουμε στα πρόσωπα και στις εκφράσεις των χαρακτήρων, καθιστώντας το, τουλάχιστον στη δική μου αντίληψη, κάπως άνισο.
Φτάνοντας, λοιπόν, στην κορύφωση του run, γίνεται πλέον σαφές πως αυτό δεν ήταν τίποτε παραπάνω από έναν μεγάλο πρόλογο, για όσα ετοιμάζει η Marvel προσεχώς σχετικά με την Phoenix. Με αυτόν τον τρόπο, νομίζω πως ακυρώνεται κάπως το συνολικό εγχείρημα. Όπως και να ‘χει, δεδομένων των γεγονότων που εκτυλίσσονται εδώ, το μέλλον της νεαρής Jean μοιάζει αρκετά δυσοίωνο. Τι μέλλει γενέσθαι, τελικά, θα το μάθουμε στο επόμενο και τελευταίο τεύχος.