Detective Comics #970

Ένα ακόμη δυνατό τεύχος μιας συνολικά καλής σειράς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #970

WriterJames Tynion IVArtistJoe BennettPublisherDC Comics

Ο Tim Drake έχει επιστρέψει ως Robin και η Bat-family κινείται δυναμικά στους δρόμους της Gotham, διχάζοντας, όμως, τις απόψεις των κατοίκων της πόλης. Η ομάδα σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εσωτερική κρίση, αλλά και το Victim Syndicate, το οποίο φαίνεται να είναι πιο απειλητικό από ποτέ.

Σε γενικές γραμμές, η ιστορία του James Tynion είναι αρκετά καλή. Η επανένταξη του Robin στην ομάδα και η επανένωσή του με την Spoiler, στοιχεία που βρίσκονται στο επίκεντρο της πλοκής, παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον. Το comic είναι εξαιρετικό και ως ψυχογράφημα χαρακτήρων, καθώς μας παρουσιάζει τον Robin, τον Clayface και τους υπόλοιπους προστάτες της Gotham, όχι ως μονοδιάστατους πολεμιστές, αλλά ως ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την καθημερινότητά τους. Στην ανάλυση των ηρώων, καταλυτικός είναι και ο ρόλος του Joe Bennett, ο οποίος αποτυπώνει πολύ όμορφα τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ηρώων.

Εν κατακλείδι, το DETECTIVE COMICS #970 ήταν μια δυνατή προσθήκη για την σειρά, η οποία δεν απογοητεύει στο σύνολό της.