The Wicked + The Divine Christmas Annual #1

Χριστουγεννιάτικη "ξεπέτα"!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wicked + The Divine Christmas Annual #1

WriterKieron GillenArtistsKris Anka, Chynna Clugston Flores, Carla Speed McNeil, Rachael Stott, Emma Vieceli, Matt WilsonPublisherImage Comics

Ένα τεύχος εκτός σειράς, αρίθμησης και ιστορίας. Μια συλλογή εφτά σύντομων ιστοριών που προηγούνται των γεγονότων της κεντρικής πλοκής. Στο σενάριο, ο ίδιος πάντα αυτουργός, ενώ στο artwork εναλλάσσονται διαφορετικοί καλλιτέχνες.

Οι περισσότερες ιστορίες, με εξαίρεση κάποιες, δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι κυρίως σκηνές σεξ (gay, lesbian, straight) με λίγο από σενάριο για να μην χάνουμε την επαφή.

Σαν ενδιαφέρουσες ιστορίες ξεχωρίζουν η γνωριμία του Baphomet με τον Dionysus, πριν αποκτήσουν τις θεϊκές ιδιότητες, η περιγραφή της προηγούμενης φιλικής σχέσης μεταξύ Lucifer και Amaterasu, καθώς και η ιστορία της Tara με την Ananke, όπου η νεαρή θεότητα εκδηλώνει αγωνία και ανασφάλεια. Στα θετικά του τεύχους συγκαταλέγεται η παρουσία της Lucifer σε πολλές σελίδες, αλλά και το artwork. Κατά τα λοιπά, οι σελίδες είναι κυρίως γεμάτες λαγνεία.

Γενικότερα, το τεύχος είναι απλοϊκό και δημιουργήθηκε για να κάνει το χατίρι του κοινού. Οι ίδιοι οι δημιουργοί ομολογούν ότι έκαναν την πλάκα τους, φτιάχνοντάς το. Συνεπώς ο χαρακτηρισμός “ξεπέτα” ταιριάζει απόλυτα στο τεύχος. Τα καλά νέα είναι ότι τον Ιανουάριο εκδίδεται το trade και τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει το special τεύχος που θα αναφέρεται στο 1920. Νέα ιστορία στο main plot έρχεται από τον Mάρτιο με το τεύχος #34.