Best Of Comic Book Based TV Series

Tα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια του 2017
1

Agents of S.H.I.E.L.D. - "Self Control"

Season/EpisodeS04E15WritersStan Lee, Jack Kirby, Joss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, Daniel J. Doyle, Matt Owens DirectorJed Whedon CastClark Gregg, Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Henry Simmons, Mallory Jansen, John Hannah, Jason O'Mara ABC

Και φτάσαμε στην κορυφή. Έχω δηλώσει αρκετές φορές την αγάπη μου για αυτή την σειρά και μάλιστα έχω γράψει ήδη ένα snapshot για το “Self Control”. Όταν άρχισα να γράφω αυτή τη λίστα δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιο επεισόδιο θα είναι στην πρώτη θέση.

Οι Fitz και Simmons μαθαίνουν ότι τέσσερις από τους φίλους τους που μόλις επέστρεψαν από την αποστολή τους ενάντια στην AIDA έχουν αντικατασταθεί με LMDs, ρομπότ που έχουν ανθρώπινη εμφάνιση. Στην συνέχεια μαθαίνουμε ότι από τους Coulson, Daisy, Mack και Mace, μόνο οι τρεις είναι ρομπότ και ο Fitz είναι στην πραγματικότητα το τέταρτο. Μέχρι να αποκαλυφθεί ποιος είναι το τέταρτο LMD, γινόμαστε τόσο παρανοϊκοί όσο και οι χαρακτήρες, με τον Iain De Caestecker και ειδικότερα την Elisabeth Henstridge να παραδίδουν ερμηνείες άξιες για βραβεία.

Η Chloe Bennet πιο πολύ φέρνει στην Sarah Connor παρά στην Daisy Johnson, καθώς κυνηγάει και κυνηγιέται από ρομπότ στην βάση της S.H.I.E.L.D.. Εξίσου εκπληκτική η ερμηνεία της, καθώς επιτέλους ο χαρακτήρας εξελίχτηκε περαιτέρω και ξεπέρασε τον θάνατο του Lincoln στο τέλος της 3ης σεζόν.

Η AIDA συνεχίζει να αποδεικνύεται περίπλοκος χαρακτήρας, αν και ανδροειδές. Ήταν θέμα χρόνου να προδώσει τον δημιουργό της, Radcliffe, αλλά το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο ήταν γεμάτο από ανατροπές όλων των μοτίβων που ακολουθούν οι ιστορίες με ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη. Η τάση να ανατρέπονται τα εν λόγω μοτίβα συνεχίζεται και στο επόμενο arc της σειράς, που είναι αφιερωμένο στην διάσωση των αντικαταστημένων από LMDs χαρακτήρων από την τεχνητή πραγματικότητα του Framework.

Όλο το επεισόδιο ξεχειλίζει από ένταση, αγωνία, δράση, δράμα, αλλά και μερικές πιο εσωτερικές στιγμές, αφιερωμένες στους χαρακτήρες, όλα σε απόλυτη αρμονία, με τον Jed Whedon να σκηνοθετεί το πρώτο του επεισόδιο για την σειρά. Κάθε μάχη που έχει την Daisy να συνδυάζει πολεμικές τέχνες με τις υπερδυνάμεις της είναι χάρμα οφθαλμών και η μάχη της με τον LMaceD δεν αποτελεί εξαίρεση.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1