Best Of Comic Book Based TV Series

Tα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια του 2017
3

Gotham - "The Gentle Art of Making Enemies"

2017Season/EpisodeS03E14WritersBruno Heller, Megan Mostyn-Brown, Seth Boston, Tze Chun, Bob Kane, Bill Finger DirectorLouis Shaw Milito CastBen McKenzie, David Mazouz, Sean Pertwee, Donal Logue, Robin Lord Taylor, Erin Richards, Cory Michael Smith, Morena Baccarin Fox

Είναι μια επεισοδιακή νύχτα για το Gotham, την πόλη και την σειρά. Ο Jerome Valesca έχει αναγεννηθεί και έχει φέρει μαζί του ένα τεράστιο κύμα εγκλήματος και βίας στην πόλη. Πριν τον θάνατό του, ήταν έτοιμος να σκοτώσει τον Bruce Wayne, οπότε αυτή του η επιθυμία του έχει μείνει ακόμα. Ταυτόχρονα, η ιστορία αγάπης μεταξύ του Riddler και του Penguin φτάνει στην κορύφωσή της.

Όταν το GOTHAM αποδέχτηκε την ταυτότητα του, η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Ναι μεν η σειρά αποτελεί την ιστορία του Bruce και των αντιπάλων του προς τις μασκοφόρες περσόνες που γνωρίζουμε, ενώ παράλληλα βλέπουμε την άνοδο του Jim Gordon στο GCPD, μα από την άλλη κάπου στις αρχές της δεύτερης σεζόν οι παραγωγοί μάλλον άρχισαν να υπακούν ακόμα λιγότερο στις canon ιστορίες των comics, ακολούθησαν μια πιο Elseworlds λογική και έτσι έχουμε μεγάλο μέρος των villains του Batman να είναι δραστήριοι χρόνια πριν την εμφάνιση του. Έτσι, έχουμε την επιστροφή ενός χαρακτήρα που ίσως να είναι ο μελλοντικός Joker. Και αυτό το επεισόδιο (και το όλο arc της σεζόν αυτής, στο οποίο είναι ο κεντρικός αντίπαλος) επισφράγισε την ερμηνεία του Cameron Monaghan ως μίας άξιας πλάι στην δουλειά των Heath Ledger, Mark Hamill και Jack Nicholson.

Μπορεί το όλο σκηνικό μιας σύγκρουσης μεταξύ των εφήβων Batman και Joker να μοιάζει περιττό για μερικούς, άλλα οι δύο ηθοποιοί είναι τόσο καλοί στον ρόλο τους και το DNA της σειράς είναι τέτοιο που, αν έχει παρακολουθήσει κάποιος θεατής μέχρι αυτό το σημείο, δεν του φαίνεται περιττό, αλλά ένα απαραίτητο βήμα στην εξέλιξη του Bruce στον ήρωα που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Και έχουμε και τον πόλεμο μεταξύ Penguin και Riddler. Είναι ένα πιθανό ρομάντζο μεταξύ των δύο χαρακτήρων μεγάλη παρέκκλιση από τα comics; Ναι. Ταιριάζει, όμως, απόλυτα στον χαρακτήρα του Oswald όπως έχει διαμορφωθεί στο GOTHAM; Επίσης ναι.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1