Best Of Comic Book Based TV Series

Tα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια του 2017
2

Legion - "Chapter 7"

Season/EpisodeS01E07WritersNoah Hawley, Jennifer Yale, Chris Claremont, Bill Sienkiewicz DirectorDennie Gordon CastDan Stevens, Aubrey Plaza, Rachel Keller, Bill Irwin, Jemaine Clement, Jean Smart, Amber Midthunder, Katie Aselton, Jeremie Harris FX

Τα μυαλά των David και των υπολοίπων είναι παγιδευμένα στην αστρική διάσταση, ενώ τα σώματα τους είναι παγωμένα στον χρόνο στο παιδικό δωμάτιο του πρωταγωνιστή και ενώ ένα πολυβόλο πυροβολεί κατά πάνω του.

Έχει περάσει η φάση όπου ο πρωταγωνιστής, αλλά και ο θεατής, δεν ήξερε τι είναι αληθινό και τι όχι, καθώς η αφήγηση έχει γίνει πιο ξεκάθαρη και η φύση του αντιπάλου του David που είναι ριζωμένος στο μυαλό του αποκτάει όνομα, ένα όνομα που είναι γνωστό στους αναγνώστες των comics. O Shadow King είναι αυτός που δηλητηρίαζε το μυαλό του μεταλλαγμένου νεαρού για χρόνια και ένας από τους λόγους που τον στόχευσε έχει να κάνει με τον βιολογικό πατέρα του David, πανίσχυρο τηλεπαθητικό σε αναπηρικό καροτσάκι…

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για όλες εκείνες τις σκηνές και τα set pieces που έκαναν την σειρά να ξεχωρίσει. Έτσι, έχουμε μια σκηνή με μπόλικο exposition για το παρελθόν του David να οπτικοπιείται με animation πάνω στους μαυροπίνακες μια τάξης. Το αποκορύφωμα της δημιουργικότητας του Hawley και των υπολοίπων παραγωγών; Όταν ο Oliver παίζει το “Bolero” ενισχυμένο με τηλεπάθεια και reality manipulation για να σώσει τα παγωμένα σώματα των ηρώων, ενώ παράλληλα ο Shadow King/Lenny κυνηγά δύο από τους χαρακτήρες στην αστρική διάσταση σε μια βουβή και ασπρόμαυρη ταινία με title cards αντί για διαλόγους.

Ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του Hawley είναι η γοητευτικά σατανική Aubrey Plaza. Πολύ απλά μαγνητίζει τα βλέμματα σε κάθε σκηνή που βρίσκεται ως Shadow King/Lenny και μας παραδίδει μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία. Και αν δεν σας αρκεί αυτή, ο Jemaine Clement συνεχίζει να μας παρουσιάζει με μαεστρία την ασυνήθιστη και διασκεδαστική προσωπικότητα του Oliver Bird.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1