Aquaman #31

Στασιμότητα και στο νέο story arc
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman #31

WriterDan AbnettArtistRiccardo FedericiPublisherDC Comics

Νέο story arc ξεκινά με αυτό το τεύχος, αλλά η αντίσταση συνεχίζεται στο υποβρύχιο βασίλειο της Ατλαντίδας, με τον Aquaman και το μικρό του συμβούλιο να επεκτείνουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση νέων συμμάχων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της θάλασσας, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί την συμμαχία με παλιούς εχθρούς, όπως ο King Shark. Οι… GAME OF THRONES καταστάσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα σε ένα τεύχος που, παρά τον πολύ πανικό, εν τέλει δεν συνέβη κάτι δραματικό.

Τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αντιφάσεις που μας παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα τεύχη συνεχίζονται και σε αυτό. Τα γεγονότα έχουν μείνει στάσιμα, καθώς οι χαρακτήρες μετακινούνται συνεχώς και οι ίδιοι διάλογοι λαμβάνουν χώρα ξανά και ξανά από διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά. Το πιάσαμε, ρε παιδιά, η Ninth Tride για το νέο βασιλιά Corum Rath είναι ότι και τα Εξάρχεια για τον Μητσοτάκη, ας προχωρήσουμε στη δράση επιτέλους!

Αν και η αλλαγή σχεδιαστή δε μεταβάλλει την αισθητική του τίτλου, πιθανώς ο Riccardo Federici να ταιριάζει περισσότερο στην επική διάσταση που θέλει να προσδώσει στο τίτλο ο συγγραφέας, αν και το ταλέντο του υστερεί σε σχέση με του προκάτοχου του. O… Khal Drogo έχει επιδράσει άμεσα στον τίτλο και η αλλαγή αισθητικής εδώ και αρκετά τεύχη έχει βελτιώσει την ποιότητά του, αλλά το περιεχόμενο παραμένει αρκετά φτωχό και το αργό pacing δε βοηθά την κατάσταση.