Comicdom Con Athens 2018

Simon Spurrier και Nicolas de Crécy προστέθηκαν στο guest list

Ο Βρετανός συγγραφέας Simon Spurrier (X-MEN LEGACY, SUICIDE SQUAD) και ο βραβευμένος Γάλλος δημιουργός Nicolas de Crécy (FOLIGATTO, LEON LA CAME, PERIODE GLACIAIRE) είναι δύο ακόμη διεθνείς δημιουργοί που θα βρίσκονται στο Comicdom Con Athens 2018.

Simon Spurrier

O Simon “Si” Spurrier είναι Βρετανός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος.

Το βιογραφικό του στα comics περιλαμβάνει credits από την 2000AD και τον Judge Dredd, μέχρι τα X-MEN LEGACY, SUICIDE SQUAD και STAR WARS, καθώς και τα creator owned comics, CRY HAVOC, ANGELIC και την υποψήφια για Eisner Award, σειρά επιστημονικής φαντασίας, THE SPIRE.

Έχει δημοσιεύσει πολλά μυθιστορήματα, με πιο πρόσφατο το CONTRACT AND A SERPENT UNCOILED. Η νουβέλα του, UNUSUAL CONCENTRATIONS, επιλέχθηκε για το βραβείο Shirley Jackson και είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Αυτόν τον καιρό ο Spurrier εργάζεται σε νέα projects στην τηλεόραση και τα comics.

Ζει στον βρετανικό νότο, tweet-άρει στο @sispurrier, και ανησυχεί για το αν ένα καλό βιογραφικό θα πρέπει να τελειώνει με κάτι αστείο.

Nicolas de Crécy

Έκανε το ντεμπούτο του το 1987 με το BUG JARGAL, μια προσαρμογή ενός έργου του Victor Hugo σε συνεργασία με τον Sylvain Chomet. Στη συνέχεια δούλεψε για δύο χρόνια στα γαλλικά Walt Disney Studios και έγραψε το FOLIGATTO, ένα comic που βασίστηκε σε σενάριο του Alexios Tjoyas (Humanoïdes Associés, 1991), και κατέστησε αμέσως τον De Crécy έναν από τους σημαντικότερους νέους δημιουργούς comics της γενιάς του. Τα μπαρόκ σχέδιά του που παρέπεμπαν στον Klimt και η ασυνήθιστη χρήση των χρωμάτων έδωσαν στο FOLIGATTO μια μοναδική ατμόσφαιρα.


Σε συνεργασία ξανά με τον Chomet, δημιούργησε το LEON LA CAME στο περιοδικό À Suivre 1995, μια αριστοτεχνική σάτιρα της μεταβιομηχανικής κοινωνίας και της νεοφιλελεύθερης τρέλας. Το πρώτο μέρος της τριλογίας, LEON-LA-CAME, ακολουθήθηκε από τα LAID, PAUVRE ET MALADE και PRIEZ POUR NOUS, τα οποία παρουσιάζουν όχι μόνο τις χαρακτηριστικές μονοχρωμίες του De Crécy, αλλά και ιστορίες που γίνονταν ολοένα και πιο παρανοϊκές. Το έργο έλαβε το βραβείο Angoulême για το καλύτερο άλμπουμ και καθιέρωσε περαιτέρω τη φήμη του, ως ο καλλιτέχνης των ασυνήθιστων χαρακτήρων και των σκοτεινών χρωμάτων.

Ο De Crécy εργάστηκε επίσης στην ταινία μεγάλου μήκους του Chomet, LA VIEILLE DAME ET LES PIGEONS (1998), δημιούργησε τη σειρά MONSIEUR FRUIT (Seuil, 1995-1996), το μπαρόκ έργο φαντασίας BIBENDUM CELESTE (1994-2002), το comic-παντομίμα PROSOPOPUS (Dupuis, 2003), την ιδιόρυθμη ανθρωπομορφική σειρά SALVATORE (Dupuis, 2005-2010), η οποία και ήταν υποψήφια για βραβείο Eisner, ενώ το 2015 δημιούργησε το φουτουριστικό PERIODE GLACIAIRE για τις εκδόσεις Futoropolis και το Μουσείο του Λούβρου και το 2007 το JOURNAL D’UN FANTOME για την ίδια εκδοτική.

Το Comicdom Con Athens 2018, θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Τα ονόματα των Simon Spurrier και Nicolas de Crécy  προστίθενται στο φετινό guest list, που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τους δημιουργούς Roger Langridge (FRED THE CLOWN, THE MUPPET SHOW, POPEYE) και Rutu Modan (ΕΧΙΤ WOUNDS, THE PROPERTY). Παράλληλα το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση αφιερωμένη στον κόσμο των fan favorite φινλανδικών cartoons, THE MOOMINS. Περισσότερα, εδώ.