Phoenix Resurrection: The Return Of Jean Grey #2

Aδημονείς για κάθε επόμενο panel!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Phoenix Resurrection: The Return Of Jean Grey #2

WriterMatthew RosenbergArtistCarlos PachecoPublisherMarvel Comics

Υπάρχουν πάρα πολλές επικρίσεις για το πώς διαχειρίζεται ο Rosenberg την ιστορία, κι αν συμφωνώ με μία, αυτή είναι ότι θα αρκούσε η παρουσία λίγων X-Men, εκείνων που είχαν την πιο στενή σχέση με τη Jean Grey. Γιατί, κατά τα άλλα, το κομμάτι εκείνο που αφορά στην ίδια την ηρωίδα και στο – εφιαλτικά – ονειρικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται είναι τόσο αριστοτεχνικά δοσμένο, που αποκλείεται να είσαι fan και να μην αδημονείς για κάθε επόμενο panel και τα clues που αυτό μπορεί να κρύβει.

Δύο πράγματα με έχουν συναρπάσει μέχρι στιγμής σε αυτή τη σειρά: Το πρώτο είναι ότι δεν έχουμε ιδέα αν οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στον κόσμο που βρίσκεται η Jean είναι όντως ζωντανοί και θα επιστρέψουν μαζί της ή αν είναι απλώς προβολές της ίδιας ή/και της Phoenix Force. Το δεύτερο, που είχα γράψει και στο review του προηγούμενου τεύχους, είναι η βαθιά γνώση που φαίνεται να έχει ο Rosenberg για τον χαρακτήρα και την ιστορία του. Επιμένω ως προς το συγκεκριμένο, γιατί είναι κάτι που πραγματικά λείπει από τα σημερινά comics της Marvel και είναι ένα από τα πράγματα που έχουν αποξενώσει τους βετεράνους αναγνώστες.

Σε αντίθεση με το άνισο σχέδιο του Yu στο πρώτο τεύχος, εδώ ο Pacheco παραδίδει ένα χωρίς σκαμπανεβάσματα ποιότητας εξαιρετικό artwork, που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο χάρη στα ζωντανά, φωτεινά χρώματα της Rachelle Rosenberg.

Αν είσαι fan του χαρακτήρα ή/και του phoenix concept, όχι μόνο αυτή η σειρά δεν θα σε απογοητεύσει, αλλά και θα σου θυμίσει πώς είναι να ανυπομονείς για το επόμενο τεύχος!