Previews Picks

January 2018

Νέος χρόνος, νέος μήνας, νέα Previews Picks! Όταν τα ξωτικά του Άη Βασίλη παίρνουν ρεπό, οι ακούραστοι συντάκτες του Comicdom ξεφυλλίζουν τον κατάλογο του PREVIEWS και σας προτείνουν τα καλύτερα! Δείτε τις επιλογές των Γιώργου Ξύδη και Τόνιας Στεφανάτου.

Blue Pages

It’s the most wonderful time of the… month! Ξέρετε τώρα. Ετοιμάζεις καφεδάρα (με τα απαραίτητα ψιψιψώνια), ανοίγεις την καταλογάρα PREVIEWS, προσποιείσαι ότι δε θα υπερβείς το budget σου, όπως τον προηγούμενο μήνα (ναι, καλά, μας έπεισες), και πιάνεις χαρτί και μολύβι για να κρατήσεις τις απαραίτητες σημειώσεις. Ή – τουλάχιστον – μπαίνεις στο Comicdom.gr για να διαβάσεις τις προτάσεις των συντακτών, που έκαναν αυτή τη δουλειά για εσένα.

Infinity Countdown Prime

$4.99 page M1 Marvel Comics

Είναι προφανές ότι για το 2018 η φάση για τη Marvel είναι INFINITY και ξερό ψωμί. Αυτό το one-shot λειτουργεί σαν μια εισαγωγή και περιέχει πληροφορίες που μπορεί να αγνοούσατε ή να έχετε ξεχάσει και οι οποίες είναι πιθανόν να σας φανούν χρήσιμες κατά την ανάγνωση του main event. Τέτοια one-shots μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα στο παρελθόν, σε ανάλογες καταστάσεις, και θα το συνιστούσα.

Infinity Countdown #1

$4.99 page M2 Marvel Comics

Και μετά τα ορεκτικά, πάμε και στο κυρίως πιάτο. Αναμφίβολα, πρόκειται για τον βασικό τίτλο της Marvel για το μήνα. INFINITY… οτιδήποτε χωρίς τον Jim Starlin στο τιμόνι μοιάζει κάπως παράταιρο, αλλά το σχέδιο του Aaron Kuder φαίνεται αρκετά καλό.

Daredevil #600

$5.99 page M14 Marvel Comics

Κατά σατανική “σύμπτωση” (και μαγείρεμα στα νούμερα) οι περισσότεροι τίτλοι της Marvel, μετά το πρόσφατο Legacy renumbering, βρέθηκαν λίγα τεύχη μακριά από ολοστρόγγυλα επετειακά τεύχη. Αυτό το μήνα είναι το DAREDEVIL #600 και, επειδή τα επετειακά τεύχη είναι μια από τις αδυναμίες μου, λύγισα. Άνθρωπος είμαι κι εγώ.

Hellboy Omnibus Volume 1: Seed of Destruction

$24.99 page 61 Dark Horse Comics

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το HELLBOY είναι ένα από τα comics που συνεχώς λέω ότι θέλω να ξεκινήσω, αλλά δεν το κάνω. Νομίζω ότι αυτή η νέα, πολυσέλιδη, σε χρονολογική σειρά και αρκετά οικονομική επανέκδοση είναι ακριβώς αυτό που περίμενα.

The Curse Οf Brimstone #1

$2.99 page 88 DC Comics

Εδώ και 2-3 μήνες, η DC μας βομβαρδίζει με νέες σειρές στο πλαίσιο του “The New Age of DC Heroes”. Αυτό το μήνα, έχουμε το THE CURSE OF BRIMSTONE, που έχει να κάνει με έναν νεαρό άνδρα και μια συμφωνία με τον διάολο που πάει στραβά (don’t they all?) αλλά και το…

The Immortal Men #1

$2.99 page 89 DC Comics

…THE IMMORTAL MEN, που αφορά σε μια ομάδα αθανάτων (προφανώς), η οποία προστατεύει εδώ και αιώνες, μυστικά, το DC Universe. Θα δοκιμάσω όλους τους τίτλους της “New Age of DC Heroes” και ελπίζω να προκύψουν κάποιοι πραγματικά καλοί.

Eternity Girl #1

$3.99 page 94 DC Comics (Young Animal)

Σε ένα εντελώς διαφορετικό concept, η Caroline Sharp είναι μια αθάνατη… καλά ρε, τι έπαθαν στη DC; Τους έπιασαν τα υπαρξιακά τους; Τέλος πάντων, το imprint Young Animal επανέρχεται δυναμικά και το ETERNITY GIRL είναι ο νεότερος τίτλος για μια αθάνατη που έχει πέσει σε κατάθλιψη. Μάλιστα…

G.I.Joe: A Real American Hero #250

$4.99 page 167 IDW Publishing

Οι G.I.Joe είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου franchises σε οποιοδήποτε Μέσο, αν και ποτέ δεν εντρύφησα ιδιαίτερα στα comics. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει πολλά για το τρέχον run του μεγάλου Larry Hama, αλλά αυτό το επετειακό τεύχος είναι μια καλή ευκαιρία για να το τσεκάρω.

Oblivion Song #1

$3.99 page 206 Image Comics

Το νέο comic του Robert Kirkman είναι εδώ και αυτή τη φορά καταπιάνεται με την επιστημονική φαντασία. Ο Nathan Cole έχει βάλει σκοπό της ζωής του να βρει και να σώσει όσους περισσότερους από τους 300.000 κατοίκους της Philadelphia, οι οποίοι μεταφέρθηκαν, μυστηριωδώς σε μια παράλληλη διάσταση πριν δέκα χρόνια. Δεν ακούγεται και άσχημο.

Dry County #1

$3.99 page 209 Image Comics

Αστυνομικό comic που διαδραματίζεται στο Miami της δεκαετίας του ’80. Γιατί όχι;

Green Pages

Πρώτη φορά που αναλαμβάνω Previews Picks και δη τις πράσινες σελίδες! Πολλά και καλά έχει αυτός ο μήνας για τους fans των εναλλακτικών comics και για όσους θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στις μικρότερες εταιρείες!

Betrothed #1

$3.99 page 271 PublisherAfterShock Comics

Η ιστορία του comic αναφέρεται σε δύο εφήβους, που ανακαλύπτουν την ημέρα της ενηλικίωσής τους ότι σε ένα παράλληλο σύμπαν είναι ηγέτες δύο διαφορετικών ομάδων, που πολεμούν μεταξύ τους. Τώρα πρέπει ή να μονομαχήσουν ή να αρραβωνιαστούν; Ακούγεται αρκετά παράξενο και σουρεάλ για να κερδίσει το ενδιαφέρον, αν και το artwork του εξωφύλλου θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον!

Breathless #1

$3.99 page 303 PublisherBlack Mask Studios

Μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται στο στόχαστρο της φαρμακοβιομηχανίας που εργάζεται, όταν ανακαλύπτει τα τερατώδη πειράματα τους. Θα καταφέρει να διαφύγει και να καταστρέψει τα σχέδια τους;

Έχουμε ξαναδιαβάσει παρόμοιες ιστορίες, αλλά ακόμα και έτσι το BREATHLESS φαίνεται αρκετά υποσχόμενο!

Billionaire Killers #1

$3.99 page 304 PublisherBlack Mask Studios

Σε έναν κόσμο που κυβερνάται από μεγαλοεπιχειρήσεις(οποιαδήποτε ομοιότητα με την καθημερινότητα μας είναι σίγουρα ηθελημένη), τα παιδιά των πιο πλούσιων και πιο διεφθαρμένων ανθρώπων της Αμερικής μαθαίνουν το παρελθόν των γονιών τους και απορρίπτουν όλα όσα έχουν οικοδομήσει.

Τολμηρό και με τρία εκπληκτικά εξώφυλλα, περιμένω το BILLIONAIRE KILLERS να ανταποκριθεί στους υψηλούς στόχους που θέτει!

Lucy Dreaming #1

$3.99 page 312 PublisherBoom! Studios

Ο Max Bemis του MOON KNIGHT γράφει και ο Μιχάλης Διαλυνάς σχεδιάζει για τη μικρή Lucy, η οποία στα όνειρα της ζει όλες τις περιπέτειες που δε μπορεί στη πραγματικότητα, σε ένα comic με πανέμορφο artwork.

Τι εννοείτε ότι είναι μια ιστορία μόνο για τους μικρότερους; Εγώ την περιμένω πώς και πώς!

Land of the Sons

$29.99 page 362 PublisherFantagraphics Books

Μια ιστορία από τον ταλαντούχο Gipi, που έρχεται να αντιστρέψει τα μηνύματα του διάσημου μυθιστορήματος LORD OF THE FLIES και να αποκαταστήσει την ανθρωπιά των νεαρών αγοριών, δοσμένη με το ιδιαίτερο στιλ του δημιουργού.

We Ate Wonder Bread

$22.99 page 362 PublisherFantagraphics Books

H ιστορία της σκιτσογράφου Nicole Hollander, που παράλληλα ρίχνει μια ματιά σε ένα Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών που πιθανόν να μην υπάρχει πια, έτσι όπως το έζησε η δημιουργός. Το cover υπόσχεται ένα comic με άφθονο χιούμορ και προσωπικές εμπειρίες.

Puerto Rico Strong

$12.99 page 380 PublisherLion Forge

Μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη του Puerto Rico, μετά τον καταστροφικό τυφώνα που σχεδόν ισοπέδωσε τη χώρα, μας συστήνει το ταλέντο των τοπικών δημιουργών στον χώρο των comics, ενώ όλα τα έσοδα θα δοθούν σε οργανώσεις ανοικοδόμησης της χώρας. Η ανθολογία περιλαμβάνει καλλιτέχνες από το Puerto Rico, που μας παρουσιάζουν διάφορες πτυχές του πολιτισμού τους, ο οποίος, όπως μαρτυρά το εξώφυλλο, είναι πολυδιάστατος και συναρπαστικός.

Τhe Lost Path 384

$19.99 page PublisherLion Forge

Τρία μικρά αγόρια φεύγουν από την ασφάλεια της κατασκήνωσης, για να περιπλανηθούν σε ένα δάσος με κρυφούς κινδύνους. Πολύ ιδιαίτερο το artwork, που θεωρώ ότι είναι το ατού αυτού του graphic novel.