Avengers #675

Jumping point για όσους αισθάνονται ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Avengers #675

WritersAl Ewing, Mark Waid, Jim ZubArtistPepe LarrazPublisherMarvel Comics

Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι αποτελούν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία των Avengers. Κάτι τέτοιο μάλλον κατάλαβαν και στη Marvel κι αποφάσισαν να ενώσουν τις διάφορες ομάδες που κυκλοφορούν εκεί έξω σε μία. Φτάνει, όμως, αυτό για να σταματήσει την καθοδική πορεία;

Το comic ξεκινά με μια σειρά από καταστροφές που εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία της Γης. Η συγγραφική ομάδα γρήγορα εκτινάσσει στα ύψη το διακύβευμα, με την Captain Marvel να συνειδητοποιεί ότι ο πλανήτης εξαφανίστηκε από τη θέση του. Συγχρόνως, πολλοί από τους ήρωες ξαφνικά “παγώνουν” κάτι που οδηγεί τους εναπομείναντες στην αυλή της έπαυλης των Avengers. Για το φινάλε, η Marvel επιλέγει να μας συστήσει μια ηρωίδα, η οποία, απ’ ότι φαίνεται, έχει μακρά ιστορία με τους Avengers.

Το comic περιλαμβάνει ένα τεράστιο cast, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι εν ενεργεία Avengers, καθώς και κάποιοι που έχουν αρκετό καιρό να εμφανιστούν. Παραδόξως, οι δημιουργοί καταφέρνουν να διαχειριστούν σωστά τον αριθμό των χαρακτήρων, παραδίδοντας μας μια ιστορία, η οποία, αν και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, παραμένει διασκεδαστική και καλοφτιαγμένη. Το retcon του φινάλε είναι μάλλον και το μεγαλύτερο πρόβλημα του τεύχους, καθώς αυτές οι αλλαγές σπάνια λειτουργούν σωστά και δικαιολογημένα καταλήγουν να εξοργίζουν τους αναγνώστες.

Συνολικά, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάποιο must-read τεύχος που θα σας κόψει την ανάσα. Αν, όμως, ψάχνετε jumping point για να αρχίσετε να ξαναδιαβάζετε AVENGERS, αυτή μάλλον είναι μια ιδανική ευκαιρία. Απλά, αν τελικά επιλέξετε να επιστρέψετε, καλό θα ήταν, προς το παρόν τουλάχιστον, να μην έχετε και πολύ υψηλές προσδοκίες…