Batman: Creature Of The Night #2

Mια ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Batman
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: Creature of the Night #2

WriterKurt BusiekArtistJohn Paul LeonPublisherDC Comics

Στο δεύτερο τεύχος του BATMAN: CREATURE OF THE NIGHT, ο Bruce Wainwright έχει γίνει πλέον ενήλικος και ο χαρακτήρας του ακολουθεί όλο και περισσότερο τα χνάρια του Bruce Wayne. Ο ίδιος πλέον έχει ξεπεράσει σε κάποιο σημείο τον χαμό των γονιών του, ενώ έχει δημιουργήσει μια νέα ζωή, στην οποία έχει πρωταγωνιστική θέση. Ωστόσο, το σκοτεινό του μυστικό συνεχίζει να καραδοκεί και να εμπλέκεται με την πραγματικότητα.

Η προσέγγιση των δημιουργών είναι ενδιαφέρουσα, αφού τυχαίνει να μην βλέπουμε συχνά κάτι αντίστοιχο τον τελευταίο καιρό. Δηλαδή, ο Batman παρουσιάζεται ως ένα δεύτερο πρόσωπο μέσα στην πλοκή της υπόθεσης και η εξέλιξη της ιστορίας δε βασίζεται πάνω σε εκείνον. Επίσης, οι αναφορές σε αυτόν γίνονται με τέτοιο τρόπο που δε θυμίζουν τον Batman που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά κάτι απόκοσμο. Εάν έπρεπε να φτιάξω μια λίστα με τις καλύτερες εμφανίσεις του, αυτή του CREATURE OF THE NIGHT θα έμπαινε σίγουρα στο Top 10.

Στη συνέχεια, τα χρώματα σε όλες τις σελίδες είναι αποκορεσμένα, δίνοντας μια ρετρό αίσθηση που ταιριάζει με την δραματουργία του χαρακτήρα του Bruce. Αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο που αφηγείται ο Alfred τις δικές του σκέψεις, δίνουν άλλον ένα λόγο να χαρακτηρίσεις αξιόλογο το comic. Από εκεί και πέρα, η ιστορία εξελίσσεται ακόμα περισσότερο από το πρώτο τεύχος, δημιουργώντας αναμονή για το τι θα έρθει αργότερα.

Συνοπτικά, από τα πιο αξιόλογα τεύχη που έχω διαβάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.