Ο Dan Slott Αποχωρεί Από Το Amazing Spider-Man

Και αποκαλύπτει ποιά θα είναι η επόμενη δουλειά του

Ακολουθώντας την πρόσφατη έντονη φημολογία, ο Dan Slott έκανε γνωστό ότι το AMAZING SPIDER-MAN #801 πρόκειται να είναι το τελευταίο του στη σειρά. Ο Slott ξεκίνησε να γράφει τεύχη το 2008, ενώ από το 2010 ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη σειρά, σημαδεύοντας ουσιαστικά την πορεία του χαρακτήρα την τελευταία δεκαετία. Ο συγγραφέας δεν δίστασε να αλλάξει δραματικά το status quo του χαρακτήρα, σε βαθμό που κατηγορήθηκε από πολλούς ότι έχει μεταλλάξει πλήρως τον ήρωα, καθιστώντας τον αγνώριστο για τους παλιότερους αναγνώστες.

Όπως δήλωσε στο Vulture “Πρόκειται για μια απόφαση που είχα πάρει εδώ και πολύ καιρό κι αισθάνομαι άσχημα που κάθε φορά που με ρωτούσαν, εγώ έλεγα ότι δεν θα φύγω ποτέ. Μοιάζει με αυτό που έλεγα ότι ο Peter Parker δεν θα επιστρέψει ποτέ. Τον σκότωσα. Έλεγα ψέματα, αλλά αυτό κάνουμε στην ουσία εμείς οι παραμυθάδες”. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο βασικός λόγος που συνέχιζε να γράφει, ήταν για να σπάσει το ρεκόρ του Brian Michael Bendis και δήλωσε πως αν γνώριζε ότι ο τελευταίος ετοιμάζεται να πάει στη DC, ίσως να μην έφευγε από το comic.

Βέβαια, αυτό δεν είναι το τέλος της συνεργασίας του Slott με την Marvel, καθώς, όπως έκανε γνωστό, το επόμενο project του είναι το INVINCIBLE IRON MAN. Μάλιστα, δήλωσε ενθουσιασμένος με την εξέλιξη, καθώς ο Tony Stark ήταν ένας από τους χαρακτήρες που ήθελε να γράψει εδώ και πολύ καιρό, αλλά ήταν συνέχεια μπλεγμένος με άλλα project.

Το AMAZING SPIDER-MAN #801, που θα είναι το τελευταίο τεύχος του Slott, αναμένεται να κυκλοφορήσει το Καλοκαίρι του 2018.