Skin & Earth #6

Η ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερου comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Skin & Earth #6

Writer/ArtistLightsPublisherDynamite Entertainment

Σε αυτό, το τελευταίο τεύχος του SKIN&EARTH, αποκαλύπτεται η αλήθεια για την Tsu, την En και την πραγματική τους σύνδεση. Έχουμε την κορύφωση, αλλά και την τελική επιλογή.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια post-industrial (ή και post-apocalyptic) ιστορία, εξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο μεταφυσικό, το οποίο χρήζει δεύτερης ανάγνωσης. Η Lights, η τραγουδίστρια που έγραψε και σχεδίασε το SKIN & EARTH, δημιούργησε ένα έργο το οποίο είναι τουλάχιστον πρωτότυπο. Έδωσε μια ιστορία εσωτερικής αναζήτησης και ανακάλυψης, με πρωταγωνίστρια την ίδια, και πολλές αλληγορικές προεκτάσεις. Και όλα αυτά, τα συνδύασε με το καινούργιο της album, κάθε κομμάτι του οποίου είναι το soundtrack του ομώνυμου κεφαλαίου. Οπωσδήποτε ξεχωριστό.

Το comic έχει, βέβαια, τις ατέλειές του, όπως το απλοϊκό σχέδιο και το, κατά τη γνώμη μου, κάπως αδύναμο φινάλε. Αυτό, όμως, δεν στερεί πολύ από την αξία του.

Bonus Material: Στο site της δημιουργού, υπάρχουν video clips των τραγουδιών, τα οποία περιέχουν live action απεικόνιση του comic και στιγμιότυπα της δημιουργίας του.