Koschei The Deathless #1

Η ιστορία ενός κλασικού κακού, μέσα από τη δική του αφήγηση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Koschei The Deathless #1

WriterMike MignolaArtistBen StenbeckPublisherDark Horse Comics

Τα ρωσικά παραμύθια είναι από τα αγαπημένα μου. Και για αυτό υπάρχει ένας απλό λόγος – οι κακοί τους γ*μάνε και δέρνουν! Σπανίως κυριολεκτικά, αλλά γενικά είναι ο φόβος και ο τρόμος. Και αντίθετα με κάτι ξενέρωτες μαγισσούλες, με σοκολατένια σπίτια που καταλήγουν σε φούρνους, ή άλλους τέτοιους κακούς, οι δύο βασικοί κακοί στα ρωσικά παραμύθια δεν ψοφάνε με τίποτα. Ο ήρωας είναι τυχερός και απλά τη γλυτώνει. Φυσικά, δεν μιλάω για άλλους πέρα από την Baba Yaga και τον Koschei.

Πατώντας γερά στη γνώση του γύρω από αυτούς τους δύο, ο Mignola επικεντρώνεται στον Koschei. Τον έχουμε δει στο εξαιρετικό DARKNESS CALLING να είναι υποχείριο της Baba Yaga, αλλά ποτέ δεν μάθαμε πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Αυτή την ιστορία υπόσχεται να διηγηθεί ο ίδιος ο Koschei στον Hellboy, στην Κόλαση. Από τα πρώτα του βήματα, ως θνητός στρατιώτης, μέχρι την παντοδύναμη αθανασία, ο δρόμος της ζωής του είναι σπαρμένος με πτώματα, προδοσία, εκδίκηση και μαγεία.

Κάθε φορά που καταπιάνεται ο Mignola με μύθους και παραμύθια που γουστάρω, νιώθω μια ανατριχίλα. Το έχει μελετήσει σε βάθος το πράγμα, αγαπά αυτές τις ιστορίες, τις σέβεται και τις ανασκευάζει με δημιουργικότητα. Ναι, ναι, και πάλι ναι.

Όσο για τον Stenbeck, κρατά με άψογο τρόπο το ύφος και το στιλ που αγαπήσαμε στο HELLBOY και του αξίζουν συγχαρητήρια για τις υπέροχες, ζωντανές, γεμάτες δράση σελίδες του.