Old Man Hawkeye #1

Γνωστή συνταγή...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Old Man Hawkeye #1

WriterEthan SacksArtistMarco ChecchettoPublisherMarvel Comics

Μετά την επιτυχία του Old Man Logan, φαίνεται πως ήρθε η ώρα ένας ακόμα ήρωας της Marvel να μεγαλώσει ηλικιακά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Clint Barton, γνωστός και ως Hawkeye, που σε αυτή την εποχή που ζει οι ήρωες έχουν χαθεί και κυβερνούν οι super villains. Αυτός, μόνος και έρημος, είναι ένας από τους λίγους Avengers που επιβίωσαν την καταστροφή. Όμως, είναι 45 χρονών και δεν είναι πλέον Avenger. Προσπαθεί να ζήσει με όποιον τρόπο μπορεί και, σα να μην φτάνουν όλα αυτά, τα νέα για την υγεία του δεν είναι ευχάριστα. Με τον χρόνο του να λιγοστεύει, ο Clint αποφασίζει πως το τελευταίο πράγμα που θέλει να αντικρίσει είναι η εκδίκηση για τους αδικοχαμένους συντρόφους του.

Εγώ προσωπικά, δε συμπαθώ αρκετά τον Hawkeye. Ούτε το συγκεκριμένο τεύχος με τράβηξε πολύ με το concept του, μιας και θεώρησα πως πρόκειται για επανάληψη της ίδιας συνταγής του “Old Man Logan”. Ωστόσο, πραγματικά διαψεύστηκα. O Marco Checcheto με το σκίτσο του κάνει καταπληκτική δουλειά και αποδεικνύει πως δεν θεωρείται άδικα ένας από τους πιο ταλαντούχους artists μέσα στη Marvel αυτή την στιγμή. Η αρχή της ιστορίας δίνει πολλές ελπίδες για να δούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον στα επόμενα τεύχη, ενώ η δράση και η σκηνοθεσία εντυπωσιάζει. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε fans του ήρωα και μη.