Damage #1

Τα ράσα κάνουν τον παπά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Damage #1

WritersRobert Venditti, Tony S. DanielArtistTony S. DanielPublisherDC Comics

Μια Νέα Εποχή ξημερώνει για τους ήρωες της DC, με μια νέα γενιά ηρώων να κάνει την εμφάνισή της στο DC Universe. Βέβαια αυτό το (υποθετικά) φρέσκο προϊόν, ήδη από τις πρώτες δημοσιευμένες εικόνες, δεν μοιάζει τόσο φρέσκο. Έτσι λοιπόν, εύκολα κανείς θα διαπιστώσει από το εξώφυλλο ότι ο Damage θυμίζει τον Hulk και εξίσου εύκολα θα δει ότι το εσωτερικό δεν διαφέρει από ένα τεύχος του διάσημου υπερήρωα της Marvel.

Ο Ethan Avery είναι ένας στρατιωτικός ο οποίος συμμετέχει σε ένα πείραμα που έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί στον Damage. Ο μύθος του Dr. Jekyll και Mr. Hyde κάνει την εμφάνισή του, καθώς η ασυνείδητη περσόνα του Damage τον καταλαμβάνει, και στρέφεται ενάντια στους συναδέλφους του, ενώ στη συνέχεια προκαλεί χάος στην πρώτη πόλη που βρίσκει μπροστά του. Το τεύχος δεν είναι ένα τυπικό origin τεύχος, αλλά μας εισάγει απευθείας στη δράση και στο χαμό.

Καθώς σε πρώτο πλάνο μπαίνει το artwork και όχι το σενάριο, το σχέδιο του Tony Daniel είναι καθαρό και λεπτομερές, αλλά αρκετά ανέκφραστο και ελάχιστα πρωτότυπο. Η μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία που δίνεται σε αυτή την νέα κίνηση, μεταφράζεται, στη συγκεκριμένη σειρά τουλάχιστον, σε συνεχόμενα double splash pages, τα οποία επιδεινώνουν το γεγονός της ύπαρξης μιας φτωχής ιστορίας και ενός ακόμη πιο φτωχού characterization.

Η τραγική αλήθεια είναι ότι ο Damage είναι μια αντιγραφή του Hulk, και το πρώτο τεύχος του τίτλο βρίσκεται πολύ μακριά από το να κερδίσει τις εντυπώσεις.