Dark Νights: Metal #5

Λίγο πριν το φινάλε, η αγωνία κορυφώνεται!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dark Νights: Metal #5

WriterScott SnyderArtistGreg CapulloPublisherDC Comics

Το μεγάλο και πολύδιαφημισμένο event της DC, φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του. Το 5ο τεύχος είναι το προτελευταίο και πλέον όλα οδηγούν στην μεγάλη και τελική μάχη με τον Barbatos.

Πολλά πράγματα μπορεί να πει κανείς για το DARK NIGHTS: METAL, το μόνο όμως που είναι σίγουρο, είναι πως σε κάνει να νιώθεις αγωνία! Βασικά, σε κάνει αισθάνεσαι και και εσύ, ως αναγνώστης, την αγωνία και την απελπισία των ηρώων. Κάτι που, γενικά στα comics, είναι λίγο δύσκολο, καθώς όταν διαβάζεις ένα τεύχος, έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι δεν θα χάσουν οι “καλοί”. Ότι δεν θα πεθάνει ο Batman, ας πούμε.

Το METAL καταφέρνει να σου “κλέψει” αυτή τη σιγουριά και να σου μεταδώσει μια απελπισία και μια αβεβαιότητα. Σε κάνει να πιστέψεις πως όντως δεν υπάρχει ελπίδα και όλα είναι χαμένα. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο καλού γραψίματος αυτό, καθώς ο χαρακτήρας του Barbatos, στηρίζεται σε αυτό ακριβώς το στοιχείο – στο ότι είναι ένας villain που βυθίζει τα πάντα στο σκοτάδι και στο “τέλος”.

Το DARK NIGHTS: METAL #5 αυξάνει κι άλλο την αγωνία αυτή, καθώς στριμώχνει, όσο κανένα άλλο τεύχος έως τώρα, τους ήρωες σε μια γωνία. Όμως τελειώνει με ένα πολύ δυνατό cliffhanger, που μας δίνει ένα σημάδι ελπίδας…