Top 10 Justice League Animated

Η Λεγεώνα των Υπερηρώων με την οποία μεγαλώσαμε
1

Starcrossed

2004Season/EpisodeJustice League S02E24-26WritersRich Fogel, Dwayne McDuffie DirectorsDan Riba, Butch Lukic CastKevin Conroy, Susan Eisenberg, Michael Rosenbaum, Carl Lumbly, Phil LaMarr, George Newbern Cartoon Network

Για ποιό λόγο βρίσκεται το συγκεκριμένο three-parter στην πρώτη θέση της λίστας;

Γιατί είναι το τελευταίο επεισόδιο με το οποίο τελειώνει το JUSTICE LEAGUE πριν αντικατασταθεί από το JUSTICE LEAGUE UNLIMITED. Γιατί κάνουν την εμφάνιση τους στη Γη οι Θαναγγαριανοί, τους οποίους, ήρωες και θεατές, πράγματι τους αντιμετωπίζουμε σαν σύμμαχο χώρα. Γιατί η προδοσία της Hawkgirl προς τον Green Lantern και τη JUSTICE LEAGUE, ήταν πραγματική μαχαιριά στην καρδιά και σοκ για τον δεκάχρονο εαυτό μου. Γιατί βλέπουμε τους ήρωες, για πρώτη φορά, χωρίς μάσκες και με πολιτικά, να αντιμετωπίζουν τους εξωγήινους εισβολείς.

Γιατί η Wonder Woman φιλάει τον Bruce Wayne. Γιατί, τελικά, η Hawkgirl αποφασίζει να προδώσει τον πλανήτη της και να βοηθήσει τους Γήινους και την Justice League. Γιατί η Λεγεώνα κάνει συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ομάδα η Hawkgirl, αλλά εκείνη αποχωρεί πριν μάθει την απόφαση. Γιατί βασίζεται, κατά πολύ, στο εξαιρετικό JLA: TOWER OF BABEL. Γιατί ολοκληρώνονται όλα τα plot points της σειράς.

Ένα επεισόδιο που τα ‘χε όλα. Δράση, συναίσθημα, καλό characterization και συνεχή cliffhangers. Για όλα αυτά που δεν θα μας αφήσουν να το ξεχάσουμε ποτέ. Για αυτό θα είναι στην κορυφή!!!

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1