Top 10 Justice League Animated

Η Λεγεώνα των Υπερηρώων με την οποία μεγαλώσαμε
5

Hereafter

2003Season/EpisodeJustice League S02E19-20WriterDwayne McDuffie DirectorButch Lukic CastKevin Conroy, Susan Eisenberg, Carl Lumbly, Phil LaMarr, Michael Rosenbaum, George Newbern Cartoon Network

Το “Hereafter” είναι από τα ελάχιστα επεισόδια που, ξαναβλέποντας τώρα τη σειρά στο σύνολό της, δεν το θυμόμουν καθόλου από την παιδική μου ηλικία. Διάφοροι εχθροί του Superman αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταστρέψουν τον Superman και έτσι έρχονται αντιμέτωποι με τη Justice League. Πάνω στη μάχη, όμως, καταφέρνουν να δολοφονήσουν τον Superman σε μια συγκλονιστική σκηνή.

Στο επεισόδιο που ακολουθεί, παρακολουθούμε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων χαρακτήρων, στο άκουσμα της τρομερής είδησης του θανάτου του δημοφιλούς υπερήρωα, καθώς στο τέλος του πρώτου μέρους μαθαίνουμε πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι φαίνεται. O Superman έχει μεταφερθεί στο μέλλον, σε έναν πλανήτη με κόκκινο ήλιο.

Ένα συγκινητικό, γεμάτο συναισθήματα επεισόδιο, που παρότι γνωρίζεις εξαρχής πως ο Superman δεν έχει πραγματικά πεθάνει, σε κρατά με κομμένη την ανάσα μέχρι το φινάλε. Λίγα χρόνια μετά, μάλιστα, οι δημιουργοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν και ένα πιο accurate “Death Of Superman”, βασισμένο στο ομώνυμο comic, αλλά ήταν αρκετά επίπεδα πιο κάτω.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1