Daredevil #598

Κλασικά Daredevil themes...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Daredevil #598

WriterCharles SouleArtistRon GarneyPublisherMarvel Comics

Ο Wilson Fisk (ο Kingpin, ντε) είναι πλέον δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο Matt Murdoch βρέθηκε να δουλεύει σαν αντιδήμαρχος του. Μία από τις πρώτες κινήσεις του Fisk, ήταν να στοχοποιήσει τους μασκοφόρους ήρωες της πόλης, όπως τον Spider-Man και τους Heroes for Hire (και, προφανώς, τον Daredevil), χαρακτηρίζοντάς τους παράνομους vigilantes.

Και, ναι, όλα αυτά μοιάζουν κάπως με αναμάσημα του DARK REIGN, από το 2008-9 και τα ‘χουμε πάνω-κάτω ξαναδεί. Όμως, ενώ τα πράγματα μοιάζουν ήδη αρκετά περίπλοκα, ο απερίγραπτα ανατριχιαστικός street artist, Muse, δραπετεύει από την New Attilan και αρχίζει να γεμίζει την Νέα Υόρκη με έργα τέχνης που υπερασπίζονται τους υπερήρωες. Και με αυτήν την πολύ απλή προσθήκη, ο Charles Soule σε πείθει ότι αυτή είναι μια ιστορία που δεν έχεις ξαναδιαβάσει.

Ως βασικό αρνητικό του Mayor Fisk arc, γενικότερα, θα πρέπει να αναφέρω τις ξεκάθαρες αναφορές στην επικαιρότητα, οι οποίες δίνουν μεν στο comic μια αίσθηση relevance, αλλά γίνονται με κάπως άγαρμπο τρόπο και σε βγάζουν από το κλίμα της ιστορίας.

Πέρα από αυτό, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία που καταφέρνει, μέχρι στιγμής, να συνδυάσει ένα ενδιαφέρον σύγχρονο noir (με την απαραίτητη, για το είδος, δόση διαφθοράς και βρωμιάς), με τους τρομακτικούς, παρανοϊκούς εχθρούς, που συχνά καταλήγουν στον δρόμο του “Man without Fear”, έχοντας έτσι όλα τα βασικά συστατικά μιας κλασικής ιστορίας του Daredevil.