Dark Knights Rising: The Wild Hunt #1

Το κουβάρι δεν έχει τέλος για το Metal

Έχουμε φτάσει σχεδόν στο τέλος του DARK NIGHTS: METAL, όμως φαίνεται πως ο Scott Snyder δε θέλει να μας αφήσει σε ησυχία. Έπειτα από πέντε κεντρικά τεύχη και πολλά συμπληρωματικά tie-ins, είχαμε καταφέρει να βάλουμε την ιστορία σε μια σειρά και να πούμε πως ξέρουμε τι γίνεται. Όχι με σιγουριά 100%, καθώς το story είναι πιο μπερδεμένο και από το LOST, αλλά ήμασταν σε καλό δρόμο. Να, όμως, που στο 90′ ήρθε το DARK KNIGHTS RISING: THE WILD HUNT, ένα ακόμη tie-in, να μας τα κάνει και πάλι σαλάτα.

Το τεύχος ξεκινάει παράξενα (αλοίμονο), καθώς την ιστορία του τεύχους αρχίζει να μας την διηγείται ένας πίθηκος. Όσο και αν δεν περίμενα ποτέ μου να γράψω μια τέτοια πρόταση, ένας πίθηκος που είναι βγαλμένος από το PLANET OF THE APES ξεκινάει την διήγηση και η ιστορία περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο. Μετά από την σύντομη αναφορά στο παρελθόν του, τον βλέπουμε να δουλεύει σε κάτι που μοιάζει με επιστημονικό εργαστήριο, αλλά από ό,τι φαίνεται είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Παράλληλα, παρακολουθούμε ένα διαγαλαξιακό κυνηγητό των Dark Knights εναντίων των Flash, Cyborg και Raven. Το μοναδικό cool και κατανοητό κομμάτι του τεύχους είναι η σύγκρουση των δυο αυτών ομάδων. Όμορφη εικαστικά και γεμάτη με απολαυστική δράση και ατάκες.

Δυστυχώς, το υπόλοιπο τεύχος είναι δυσνόητο και cringe worthy, ακόμα και για τα δεδομένα του METAL. Υπερβολικά πολλοί νέοι χαρακτήρες, τοποθεσίες, ιδέες και γεγονότα, που μπλέκονται μεταξύ τους άτσαλα και ακατανόητα, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα υπερφορτωμένο και χωρίς ενδιαφέρον. Σίγουρα ο Snyder μας είχε προειδοποιήσει, πριν την κυκλοφορία του METAL, πως θα είναι ένα πόνημα εξωφρενικό και over the top, όμως είχε παραλείψει το ότι θα ήταν και χωρίς ροή ή νόημα. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες νέοι χαρακτήρες που έχουν απλά εμφανιστεί μια φορά και έπειτα εξαφανίστηκαν ή και που απλά έχουν μια τόσο επιφανειακή παρουσία, που τους αδικεί και σε μπερδεύει τζάμπα.

Το φινάλε του τεύχους είναι τρομερά παράξενο και σου αφήνει μια άσχημη γεύση, καθώς για λόγο άγνωστο, εμφανίζεται μια Justice League που είναι όλοι πίθηκοι. Ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τον πίθηκο που γνωρίσαμε στην αρχή και του λένε να σώσουν το σύμπαν. Αν αυτό που μόλις έγραψα σου φάνηκε απίστευτο, απλά διάβασε το τεύχος και θα δεις πως δυστυχώς λέω αλήθεια.