The Mighty Thor #704

Τεύχος απόδειξη για την αξία του run
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Mighty Thor #704

WriterJason AaronArtistRussell DautermanPublisherMarvel Comics

O Odinson και ο Odin προσπαθούν να σταματήσουν τον Magog από το να καταστρέψει την Asgardia, με τη Jane να μαθαίνει ότι η επόμενη φορά που θα μεταμορφωθεί σε Thor και θα αναιρέσει την χημειοθεραπεία της θα είναι και η τελευταία. Πλησιάζουμε στο τέλος του “Death Of The Mighty Thor” και τα πράγματα δεν ήταν ποτέ πιο αγωνιώδη για το cast της σειράς.

Τέτοια τεύχη είναι η απόδειξη ότι το run του Aaron θα μείνει ως ένα από τα καλύτερα της σύγχρονης Marvel. Από τη μία, έχουμε τη μάχη πατέρα και γιου να κατατροπώσουν τον Magog, η οποία μάχη χαρακτηρίζεται από σκληρές σκηνές, τα άγρια layouts του Dauterman και τα έντονα και ζωηρά χρώματα του Matthew Wilson, δημιουργώντας μια αίσθηση μεταξύ sci-fi και fantasy, και από την άλλη έχουμε την Jane στο νοσοκομείο να αναπολεί όλους τους ανθρώπους που έχει χάσει και τα μαθήματα που έχει πάρει από αυτούς, σε πολύ πιο “άχρωμες”, ήρεμες και introspective σκηνές.

Όλες οι ιστορίες με την Thor οδηγούν σε αυτό ακριβώς το σημείο και ο Aaron έχει ετοιμάσει το έδαφος για ένα πραγματικά επικό φινάλε του χαρακτήρα. Ή μάλλον “φινάλε”, καθώς μιλάμε για τη Marvel και υπάρχει ήδη τρόπος να επιβιώσει η Jane (ξεκινάει από Val- και τελειώνει σε -kyrie).