Superman #41

Man of science, man of faith
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #41

WriterJames RobinsonArtistEd BenesPublisherDC Comics

Το τεύχος #41 συνεχίζει την εξιστόρηση της προσπάθειας των Superman & Υιού (Ο.Ε.) να σώσουν έναν πλανήτη που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τον Krypton. Έχουν, όμως, να αντιμετωπίσουν την άρνηση των κατοίκων του πλανήτη, οι οποίοι είναι εξαιρετικά θρησκόληπτοι και περιμένουν καρτερικά να συμβεί η καταστροφή, χωρίς να κάνουν κάτι για αυτό. Το super δίδυμο προσπαθεί να σώσει τουλάχιστον το μοναδικό ον που θέλει να αποφύγει την καταστροφή και να μεταφέρει μαζί του την ελπίδα της αναγέννησης του πολιτισμού του σε κάποιον άλλο πλανήτη.

Η ιδέα της αντιμετώπισης μιας κατάστασης παρόμοιας με αυτή του Krypton είναι καλή, αλλά η εκτέλεση δυστυχώς απογοητεύει. Εκτός της απλοϊκότητας με την οποία αντιμετωπίζεται ως συνήθως ένας ξένος πλανήτης (χωρίς κράτη και διαφορές, αλλά ως μία ομοιόρφη ολιγομελής φυλή), η σύγκρουση θρησκείας και επιστήμης είναι πολύ χοντροκομμένη και η ιστορία, αν και προσπαθεί να τα στρογγυλέψει στο τέλος, δεν παύει να είναι ένα αντιθρησκευτικό κήρυγμα (no pun intended). Ακόμα χειρότερη εντύπωση μου έκανε, όμως, το characterization του Superman, το οποίο, αν και στον επίλογο επανέρχεται κάπως, είναι αρκετά έξω από τα ότι ξέρουμε για τον ήρωα και τη στάση του απέναντι στο υπερφυσικό και την πίστη.