Punks Not Dead #1

I see dead punks
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Punks Not Dead #1

WriterDavid BarnettArtistMartin SimmondsPublisherIDW Publishing (Black Crown)

Το όνομα του πρώτου album των Εxploited και μετέπειτα συνθήματος για το αγαπημένο είδος μουσικής γίνεται comic. Η νέα σειρά της IDW κυκλοφορεί υπό το imprint της Black Crown και είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από την ιδέα της μόνης ταινίας για την οποία θυμάστε το όνομα του M. Night Shyamalan.

Ο Fergie είναι ένας έφηβος που μεγαλώνει με τη μητέρα του, επαγγελματία τηλεμαϊντανό για trash tv talk shows. Ενίοτε συνεργάζονται στα πλατό. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να βλέπει και να επικοινωνεί με νεκρούς και συγκεκριμένα έναν νεκρό, τον Sid, που όσο ζούσε ήταν μέλος μιας δημοφιλούς punk μπάντας. Ο Sid στοίχειωνε το αεροδρόμιο του Heathrow και τώρα είναι κολλητός με τον Fergie. Φαίνεται, όμως, ότι ο Fergie έχει περισσότερες δυνάμεις από την απλή επικοινωνία με τους νεκρούς. Την ίδια στιγμή, μια υπηρεσία της MI5 ερευνά τον κίνδυνο των paranormal activities.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος David Barnett δημιουργεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, μπλέκοντας την punk με το μεταφυσικό. Αντί εισαγωγής, ο συγγραφέας μας εξιστορεί σε fast forward την εξέλιξη της rock μουσικής μέχρι τη γένεση των Sex Pistols. Ο Sid παραπέμπει άμεσα στον Sid Vicious των Sex Pistols. Εκτός από το όνομα, μοιάζει εμφανισιακά στην εμβληματική φυσιογνωμία του punk, όμως ο Sid του comic δεν είναι ο Vicious, αλλά η προσωποποίηση του Punk, όπως μας εξηγεί ο συγγραφέας στο τέλος του τεύχους.

Αισθητικά, το έργο είναι αξιοπρεπέστατο. Το artwork του Martin Simmonds συνοδεύει το χαλαρό ανάγνωσμα με τρόπο ιδανικό, ενώ το cover του Bill Sienkiewicz είναι ένας φόρος τιμής στα εξώφυλλα των punk δίσκων, αλλά και τον ίδιο τον Sid Vicious.