Avengers #681

Ένα origin και η επανεμφάνιση ενός παλιού γνωστού
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Avengers #681

WritersAl Ewing, Jim Zub, Mark WaidArtistsKim Jacinto, Mike Perkins, David CurielPublisherMarvel Comics

Οι Avengers μαθαίνουν για την μάχη μεταξύ Grandmaster και Challenger, που τους έχει μπλέξει σε αυτή την περιπέτεια, εμείς μαθαίνουμε το origin της Voyager, βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική ενός μέλους της Lethal Legion, ενώ έχουμε και την ξαφνική εμφάνιση ενός κλασικού Avenger.

Το τεύχος κινείται τόσο γρήγορα και έχει τόσο υλικό που, πριν προλάβεις να αφομοιώσεις τη μία εξέλιξη, παρουσιάζεται η επόμενη. Και όλο αυτό το ράψιμο μεταξύ σκηνών μοιάζει να είναι απότομο και χαοτικό τις περισσότερες φορές. Ίσως φταίει το τόσο μεγάλο roster, στο οποίο πλέον έχουν μπει για τα καλά οι αντίπαλες ομάδες των Avengers, καθώς μαθαίνουν ότι είναι απλά εμπόδια στον αγώνα μεταξύ Lethal Legion και Black Order. Η αποκάλυψη του origin της Voyager μας κάνει να ενδιαφερθούμε για το μεγαλύτερο ερωτηματικό του “No Surrender”, αλλά αυτή η αίσθηση ότι αποτελεί παραπλάνηση και ότι ο χαρακτήρας δεν έχει ζωή μετά το arc δεν παύει να υπάρχει.

To σχέδιο των Jacinto και Perkins ευτυχώς λάμπει παρά το άνισο γράψιμο του τεύχους. Κάθε panel που κάποιος Avenger ή και αντίπαλος τους χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του είναι χάρμα οφθαλμών, ενώ καταφέρνουν ως ένα σημείο να κάνουν την δράση ξεκάθαρη και με ροή.