Black Lightning S01E07

"Equinox: The Book Of Fate"
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Black Lightning

Season/EpisodeS01E07 WriterLamont Magee DirectorBille Woodruff CastCress Williams, China Anne McClain, Nafessa Williams, Christine Adams, James Remar, Marvin "Krondon" Jones III, Damon Gupton, Jill Scott, William Catlett NetworkThe CW

Ο Jefferson Pierce, μετά από περίπου 10 χρόνια, αναγκάζεται να φορέσει ξανά τη στολή του Black Lightning για να προστατεύσει την Freeland από τη συμμορία των “100”.

Στο νέο επεισόδιο μπαίνουν ο βάσεις για την εξέλιξη της σειράς, καθώς η Lady Eve βγαίνει από το παιχνίδι και αφήνει χώρο για την ισχυροποίηση του Tobias, το μυστήριο γύρω από το παρελθόν του Gambi βαθαίνει, ενώ οι Lynn και Jefferson συνειδητοποιούν ότι δε μπορούν να σταματήσουν την Anissa από τον δρόμο που έχει πάρει και αποφασίζουν να την εκπαιδεύσουν. Παράλληλα, το επεισόδιο έχει αρκετή δράση, έναν απρόσμενο, αλλά και κάπως αδιάφορο θάνατο, και μια αχρείαστη “ανάσταση” ενός χαρακτήρα.

Με άμεσες αναφορές στο κίνημα “Black Lives Matter” και τον Martin Luther King, το BLACK LIGHTNING είναι σίγουρα η πιο πολιτική superhero τηλεοπτική σειρά της DC, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να την κάνει ενδιαφέρουσα. Οι διάλογοι είναι συχνά σαχλοί, τα εφέ και οι χορογραφίες στις μάχες σώμα με σώμα δεν πείθουν κανέναν, ενώ, πέρα από δύο-τρεις ηθοποιούς, οι ερμηνείες είναι ψιλοαπαράδεκτες. Παράλληλα, η πλοκή εξελίσσεται τραγικά αργά, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές των σειρών της Marvel στο Netflix, χωρίς βέβαια την απαραίτητη ατμόσφαιρα που θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Έχοντας φτάσει στα μισά της σεζόν, παρόλο που υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, το BLACK LIGHTNING δεν έχει καταφέρει να βγει από τα επίπεδα της μετριότητας, στα οποία βρίσκεται, και έχει ακόμα να καλύψει πολύ έδαφος για να αποδείξει τον λόγο ύπαρξής του και να καταφέρει να ανανεωθεί για μία ακόμη χρονιά.