Previews Picks

March 2018

Ευτυχώς ή δυστυχώς, υπάρχει ζωή και μετά το Comicdom Con Athens 2018 και πρέπει να φροντίσουμε για αυτή, παραγγέλνοντας comics από τον κατάλογο της Diamond για τον Μάιο. Το καθήκον μας είναι είναι δύσκολο, αλλά μας βοηθούν δύο ηρωικοί συντάκτες του Comicdom!

Ο Πάνος Παπαγεωργίου και η Βασιλεία Βαξεβάνη μοιράζονται τις μπλε και πράσινες σελίδες του PREVIEWS και μας παρουσιάζουν τις προτάσεις τους, έτσι για να ξέρουμε πού θα καταλήξουν όσα χρήματα μας απομείνουν το τριήμερο 20-22 Απριλίου!

Blue Pages

Previews και πάλι! Μα πότε ξανάρθε η σειρά μου; Ακόμα δεν πρόλαβα να διαβάσω τις εκδοθείσες προτάσεις μου από το προηγούμενο Previews Picks! Τέλος πάντων, αυτή τη φορά, αποφάσισα να αναλάβω τις μπλε σελίδες του τόμου της Diamond καθώς και το ξεχωριστό Previews της Marvel. Διότι, μπορεί η επαφή μου με τις mainstream σειρές να είναι πιο περιορισμένη, αλλά ίσως αυτό να είναι και ένα καλό κριτήριο στο ξεσκαρτάρισμα των πολυσέλιδων προτάσεων των εκδοτικών. Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις δεν είναι κρίσεις και ούτως ή άλλως στηρίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια, οπότε μην πυροβολείτε τον πιανίστα!

Κατά τα λοιπά, έχουμε μια σειρά από ειδικά και επετειακά τεύχη στους Big Two: INVINCIBLE IRON MAN #600, AMAZING SPIDERMAN #800, DESPICABLE DEADPOOL #300, ACTION COMICS SPECIAL, SUPERMAN SPECIAL και JUSTICE LEAGUE: NO JUSTICE.

Avengers #1

$4.99 page M2 Marvel Comics

O editor-in-chief της Marvel χαρακτήρισε το εν λόγω comic ως “milestone for every Marvel fan”, προσδίδοντας κατά τον τρόπο αυτό ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη έκδοση. Ενδέχεται πράγματι να είναι από εκείνα τα comics που θα αφήσουν το σημάδι του νέου επικεφαλής και να πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην Ιστορία της. Από την άλλη πάλι, μπορεί να είναι και ένα απλό τρικ του marketing. Βέβαια, το δίδυμο των δημιουργών, που αποτελείται από τους Jason Aaron και Ed McGuinness, δεν αφήνει περιθώρια για πολλές αμφιβολίες, για το αν πράγματι η εταιρεία πιστεύει σε αυτό το project. O Aaron δηλώνει, μάλιστα, ότι το εν λόγω θέλει να είναι ένα comic που θα αποτυπώσει ολόκληρο το Marvel Universe, οπότε φαίνεται ότι πράγματι κάτι πάει να γίνει και να συμμαζευτεί κάπως το πράγμα για τους αναγνώστες. Το πρώτο τεύχος θα έρθει με 40 σελίδες για εκτεταμένη ανάγνωση.

Hunt For Wolverine: Weapon Lost

$3.99 page M22 Marvel Comics

Toν Απρίλιο έρχεται το one-shot HUNT FOR WOLVERINE, που σημαίνει την επιστροφή του δημοφιλούς χαρακτήρα στη ζωή. Τον Mάιο, τρεις νέες limited σειρές (τεσσάρων τευχών η κάθε μια) θα βρεθούν στα ράφια των κομιξάδικων, διότι το project απαιτεί να εμπλακεί σχεδόν όλο το Μarvel Universe στο κυνήγι του ήρωα. Oι επιμέρους τίτλοι είναι WEAPON LOST, ADAMANTIUM AGENDA, CLAWS OF A KILLER και MYSTERY IN MADRIPOOR. Πολλοί οι καλλιτέχνες, πολλά τα τεύχη, πολλά τα λεφτά, πολλή η φασαρία για τη ρημάδα την επιστροφή του Logan.

S.H.I.E.L.D By Hickman And Weaver: Rebirth #5-6

$3.99 page M42 Marvel Comics

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και τελικά, μετά από χρόνια, το έργο ολοκληρώνεται με τα δυο τελευταία τεύχη του. Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί και η συλλογή των προηγούμενων τεσσάρων τευχών στην τιμή των $5.99. Μια φανταστική ιστορία της προκατόχου της S.H.I.E.L.D., όπου πρωταγωνιστούν ο Isaac Newton, ο Nikolai Tesla ο Michelangelo και ο Leonardo Da Vinci. Δελεαστική τιμή για τον τόμο των 96 σελίδων, αλλά την ολοκλήρωση μιας μισοτελειωμένης δουλειάς δεν τη λες και “νέο ξεκίνημα”.

Mighty Thor: At The Gates Of Valhalla

$4.99 page Μ52 Marvel Comics

O Jason Aaron και ο Ramon Perez σε μια ιστορία που αποτελεί το “τελευταίο αντίο” στη θεά του κεραυνού. Ένα one-shot τεύχος για τον χαρακτήρα του ήρωα, είτε τον υποδύεται άντρας είτε γυναίκα.

Χ-Men Wedding Special #1

$4.99 page Μ77 Marvel Comics

Τρέξτε σε ράφτες και μοδίστρες, κλείστε κομμωτήρια, κάντε πρόβα τσάμικα και καλαματιανά, έχετε γάμο να πάτε. Colossus και Kitty Pryde παντρεύονται την άνοιξη και μας καλούν στο γάμο. Κουμπάρος θα είναι ο Chris Claremont, o οποίος επιστρέφει σε Χ-title για αυτό το special event, ως ένας εκ των συγγραφέων.

Ether: Copper Golems #1 (of 5)

$3.99 page 48 Dark Horse Comics

Αν ο κόσμος του ETHER σας έχει μαγέψει και εσάς, τότε αυτό είναι ένα ωραίο limited series για να προσθέσετε στη συλλογή σας. Αν είστε από εκείνους που δεν έχουν ταξιδέψει στο παράλληλο βασίλειο της μαγείας, τότε δοκιμάστε να το κάνετε τώρα. Μια νέα περιπέτεια του Boom Diaz μεταξύ των δυο κόσμων έρχεται τον Μάιο, ενώ τον τρέχοντα μήνα κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος της σειράς στην τιμή των $14.99.

Dork

$19.99 page 55 Dark Horse Comics

Μια συλλογή έργων του βραβευμένου δημιουργού Evan Dorkin. Ο τόμος είναι σκληρόδετος και αριθμεί 272 σελίδες. Για όσους γνωρίζετε την δουλειά του Dorkin, ήδη πειστήκατε να το παραγγείλετε. Οι υπόλοιποι ψήνεστε να το κάνετε.

World Of Tanks: Citadel #1 (of 5)

$3.99 page 59 Dark Horse Comics

Το WORLD OF TANKS είναι ένα online πολεμικό παιχνίδι, αλλά γιατί να μην έχει ένα σενάριο βασισμένο σε comics; H μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενδεχομένως στη μέχρι σήμερα Ιστορία έλαβε χώρα στην περιφέρεια Κούρσκ. Στη μάχη αυτή, οι Ναζί είχαν αποθέσει τις όποιες ελπίδες τους για νίκη επί Σοβιετικού εδάφους, αλλά μαντέψτε τι έγινε. Μια πολεμική ιστορία εμπνευσμένη από τη σπουδαία μάχη, γραμμένη από τον Garth Ennis και φιλοτεχνημένη από τον P.J. Holden.

Ενδιαφέρουσα συνύπαρξη της 9ης Τέχνης, της Ιστορίας και του gaming.

Witchfinder: Gates Of Heaven #1 (of 5)

$3.99 page 69 Dark Horse Comics

Ένα νέο limited series 5 τευχών από τον Mike Mignola και τον Chris Robertson, πάνω στη spin off σειρά του Hellboy.

DC Nation #0

$0.25 page 83 DC Comics

To προσκλητήριο μου έπεσε απ’ τα χέρια. Όχι μόνο για το γεγονός ότι ο Batman και η Catwoman παντρεύονται, αλλά και λόγω… τιμής. Το one-shot αυτό κοστίζει το 1/4 του δολαρίου και περιλαμβάνει τρεις ιστορίες, πρελούδια μεγάλων γεγονότων της DC για τη χρονιά που διανύουμε και όλες φιλοτεχνημένες από μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών.

Harley Quinn: Harley Loves Joker #1-2

$3.99 page 92 DC Comics

Ένα limited 2 τευχών από τον δημιουργό της Harley, Paul Dini. Πάντα είναι καλό να βλέπεις τους “μπαμπάδες” να γράφουν νέες ιστορίες για τα “παιδιά” τους, ιδίως όταν αυτά έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και ενδεχομένως εντελώς διαφορετικά από την αρχική τους εκδοχή.

Barrier #1 (of 5)

$4.99 page 200-201 Image Comics

To αγαπημένο επίκαιρο webcomic των Brian K. Vaughan και Marcos Martin έρχεται σε έντυπη έκδοση και ιδιαίτερο format για τους συλλέκτες. Το πρώτο τεύχος, θα διατεθεί και δωρεάν σε κλασικό format την Free Comic Book Day, αλλά ολόκληρη η σειρά θα τυπωθεί σε αυτή τη συλλεκτική έκδοση. Προσωπικά, το παρήγγειλα ήδη.

It Will All Hurt

$18.99 page 212 Image Comics

Ένα πολύ ενδιαφέρον webcomic, συγκεντρωμένο σε έναν τόμο. Φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες μέσα από εικόνες χρωματισμένες με νερομπογιές.

Green Pages

Είχε πολλά ενδιαφέροντα το πράσινο κομμάτι του PREVIEWS αυτό το μήνα, αλλά οι επιλογές μου είναι λίγες και με εντελώς προσωπικό γούστο. Ελπίζω να βρίσκετε κάποιες από αυτές τις επιλογές ενδιαφέρουσες και για εσάς.

Positively Izzy GN

$10.99 page 300 PublisherBalzer+Bray

Η δημιουργός του INVISIBLE EMMIE μας φέρνει μιαν ακόμα ιστορία από τον σκληρό κόσμο του δημοτικού σχολείου. Η Izzy είναι γεννημένη κωμικός. Φτιάχνει ιστορίες αστείες, αλλά από μαθήματα… Άστα. Η Bri πάλι είναι αστέρι στα μαθήματα, αλλά από χιούμορ… Χάλια. Οι δυο τους είναι το τέλειο ζευγάρι, δε νομίζετε; Μια τρυφερή, γλυκιά ιστορία με χιούμορ.

Coda #1 (of 12)

$3.99 page 306 PublisherBoom! Studios

Ο καλεσμένος μας στο Comicdom Con Athens 2018, Simon Spurrier, φέρνει μια ιστορία από έναν σπασμένο μαγικό κόσμο που υποφέρει μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Ο Hum – τον λένε έτσι γιατί, αντί για να μιλάει, γρυλλίζει – προσπαθεί να επιβιώσει.
Αν ο ήρωας σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί η εταιρεία πουλάει αυτό τον τίτλο σαν ένα συνδυασμό του LORD OF THE RINGS και του MAD MAX. Εντάξει, θα το τσεκάρω!

Jim Henson Fraggle Rock #1

$3.99 page 310 PublisherBoom! Studios

Αν χρειάζεστε κάτι παραπάνω από τον τίτλο, για να καταλάβετε γιατί πρέπει να το τσεκάρετε, τότε ένα χάσμα μας χωρίζει. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για χάσμα γενεών, το οποίο και επιδιώκει να καλύψει αυτή η νέα οπτική μιας κλασικής σειράς.

Run Wild HC

$24.99 page 319 PublisherBoom! Studios

Οι K.I. Zachopoulos και Vincenzo Balzano, που γνωρίσαμε από THE CLOUD ενώνουν και πάλι στις δυνάμεις τους για να μας αφηγηθούν μια ιστορία με τον ιδιαίτερο, ονειρικό τους τρόπο. Σε έναν κόσμο που όλοι έχουν μετατραπεί σε ζώα, μόνο δύο αδέρφια έχουν μείνει με ανθρώπινη μορφή. Τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ανθρώπους;

Garlandia HC

$39.99 page 364 PublisherFantagraphics Books

10 χρόνια χρειάστηκε για να φτιαχτεί αυτή η ιστορία. Και άξιζε τον κόπο. Σε έναν κόσμο που τα σκηνικά θυμίζουν Hayao Miyazaki και Moebius και πλάσματα που απηχούν τα Moomins της Tove Jansson (θα δείτε πολλά από αυτά στη φετινή έκθεση του Comicdom Con Athens 2018), όλα είναι πιθανά.

All Summer Long GN

$12.99 page 366 PublisherFarrar, Straus And Giroux

Η υπερφανταστική Hope Larson μας αφηγείται μια coming-of-age ιστορία. Αγαπώ αυτές τις ιστορίες, είναι από τις καλύτερες που μπορεί κάποιος να πει. Ποιο είναι το δικό σας καλοκαίρι που σας άλλαξε για πάντα;

Για την Bina είναι το καλοκαίρι που ανακάλυψε τη μουσική και την ηλεκτρική κιθάρα. Το καλοκαίρι που η σχέση της με τον καλύτερό της φίλο, Austin, άλλαξε.

This One Summer GN

$18.99 page 368 PublisherFirst Second

Ναι ξέρω, ξέρω. Πέσανε πολλές παιδικές ιστορίες μαζεμένες, αλλά τί να κάνω που η First Second αποφάσισε να εκδώσει σε μία νέα έκδοση το βραβευμένο με Eisner graphic novel;
H Rose και η Windy είναι φίλες από μωρά, αλλά αυτό το καλοκαίρι ετοιμάζονται για την πιο διαφορετική περιπέτεια της ζωή τους: τα αγόρια!

Έχοντας ξεσηκώσει θύελλα για τα “ώριμα” για παιδικό βιβλίο θέματά του, αλλά αδιαμφισβήτητα όμορφο και καλογραμμένο, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.