Damage #2

Φτωχό τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Damage #2

WritersTony S. Daniel, Robert VendittiArtistDanny MikiPublisherDC Comics

Αν το DAMAGE ήταν ταινία, τότε το δεύτερο τεύχος αυτής της σειράς θα ήταν τα πρώτα δέκα λεπτά μετά την εισαγωγή. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι το συγκεκριμένο τεύχος δεν εμπεριέχει πολλά στοιχεία πλοκής, αλλά καναδυό γεγονότα, ίσα-ίσα για να περιμένεις το επόμενο τεύχος. Με λίγα λόγια, το πιο πιθανό είναι να σας περάσει αδιάφορο και να ασχοληθείτε με κάποιο άλλο comic.

Για να αναφέρουμε λίγα λόγια, όμως, για το τι συμβαίνει, ο Damage είναι στην Atlanta και ξυπνά από έναν εφιάλτη σχετικό με το warzone στο οποίο είχε ζήσει. Αργότερα, μετά από ένα περίπατο στην πόλη, έρχεται αντιμέτωπος με την Suicide Squad και τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά σύντομα η μάχη παίρνει άλλη τροπή, όταν εμφανίζεται ένας απρόσμενος επισκέπτης.

Αν έπρεπε να επισημάνουμε κάτι για το DAMAGE #2, τότε τα εύσημα θα τα έπαιρναν με μεγάλη ευκολία οι Danny Miki και Tomeu Morey. Η δουλειά που έχει γίνει στο σκίτσο, αλλά και στο coloring είναι αρκετά καλή, και θυμίζει έντονα το εικαστικό στυλ του Greg Cappullo στα χρόνια του SPAWN. Επιπρόσθετα, η σκηνοθεσία των panels είναι εντυπωσιακή και απεικονίζει έντονα την δράση που συμβαίνει κατά την διάρκεια της μάχης.