New Mutants: Dead Souls #1

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και καλογραμμένο ξεκίνημα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση, από εκείνο το συναίσθημα που νιώθεις όταν κάτι είναι απρόσμενα καλό. Είτε μιλάμε για ταινία, δίσκο ή comic, όταν οι προσδοκίες σου είναι στον πάτο και εν τέλει αποδεικνύεσαι λανθασμένος, η χαρά της έκπληξης που σε κατακλύζει είναι μοναδική. Αυτό το συναίσθημα ένιωσα και εγώ, διαβάζοντας το NEW MUTANTS: DEAD SOULS #1, το οποίο, αντίθετα με ό,τι περίμενα, είναι από τα καλύτερα τεύχη που έχω διαβάσει πρόσφατα, στο ευρύτερο X-Universe.

Από την πρώτη κιόλας σελίδα, βλέπεις τη χημεία που έχει η ομάδα. Η ιστορία αρχίζει συστήνοντας τους ήρωες της ομάδας, κάτι που γίνεται πολύ φυσικά, καθώς μαθαίνουμε σύντομα κάποια πράγματα για τις δυνάμεις τους και ταυτόχρονα βλέπουμε τη σχέση που έχουν μεταξύ τους. Πολύ ενδιαφέροντα και τα δυο σκέλη. Σε μια σκηνή που οι χαρακτήρες προσπαθουν να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν ένα μικρό γατάκι, ο διάλογος είναι απολαυστικός και μέσα από το χιούμορ και ένα απλό γεγονός, ο συγγραφέας σκιαγραφεί τους χαρακτήρες. Προσωπική αγαπημένη της ομάδας, είναι η Magik, που είναι και η αρχηγός, η οποία έχει χιούμορ, αποφασιστικότητα και πραγματικά κρατάει την ομάδα ενωμένη.

Η πρώτη αποστολή των New Mutants έχει αρκετό ενδιαφέρον και μυστήριο. Δεν είναι κάτι το τρομερό, ούτε είναι μια ιστορία που θα θυμόμαστε ως κάτι “ομαδικό”, όμως λειτουργεί άψογα στο να συστήσει την ομάδα και να κερδίσει τον αναγνώστη, ώστε να διαβάσει και τα επόμενα τεύχη. Η δράση είναι καλή και βλέπουμε με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο το πως λειτουργεί στην μάχη η ομάδα. Και για να επισφραγίσει το δυνατό ξεκίνημα, το τεύχος τελειώνει με τους χαρακτήρες να πηγαίνουν σε μια δεύτερη αποστολή. Το cliffhanger είναι αρκετά ανατριχιαστικό και σε αφήνει πραγματικά να αναζητάς την συνέχεια, ειδικά αν είσαι horror fan.

Το οπτικό κομμάτι είναι εξίσου καλό, με πολύ δυνατό σκίτσο που απογειώνει το καλό σενάριο. Γραμμές έντονες, χρώματα ζωντανά με όμορφες σκιάσεις και πανέμορφα μονοσέλιδα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το μάτι σου να το αγαπήσει.

Είναι δύσκολο να βρεις κάτι κακό να πεις για το NEW MUTANTS: DEAD SOULS #1, καθώς δεν είναι μια groundbreaking ιστορία, όμως αυτό που θέλει να κάνει το πετυχαίνει. Αν μη τι άλλο, το ξεκίνημα μιας ιστορίας πρέπει να μαγνητίζει τον αναγνώστη, και το συγκεκριμένο τεύχος το καταφέρνει αυτό.