Comicdom Con Athens 2018

Ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα panels της φετινής διοργάνωσης

Το πρόγραμμα των panels του Comicdom Con Athens 2018 αναμένεται πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, με τα δύο πρώτα να πραγματεύοναι το παρόν και το μέλλον των comics στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η 9η Τέχνη πρέπει να ανανεώνεται και να επανεφευρίσκει τον εαυτό της.

Τα Comics Στην Ελλάδα Του 2018

Παρασκευή 20 Απριλίου
17:00-18:30
Γαλλικό Ινστιτούτο
Auditorium

Πώς είναι να φτιάχνεις και να εκδίδεις comics στην Ελλάδα του 2018; Καλές και χρυσές οι προκλήσεις της καθημερινής κρίσης, αλλά μήπως παραείναι δύσκολες; Ή μήπως όλες οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής σκηνής προσφέρουν νέες ευκαιρίες; Και τί εμπνέει, χαροποιεί, απογοητεύει και πεισμώνει όσους ασχολούνται επαγγελματικά (ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά) με τα comics;

Για όλα αυτά θα μας μιλήσουν μέλη της ελληνικής σκηνής των comics, που καλούνται στην Ελλάδα του 2018, να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συμμετέχουν: Αυγή Κανάκη (σχεδιάστρια comics), Soloup (δημιουργός comics), Κωνσταντίνος Μοσχονάς (δημιουργός comics), Δημήτρης Σαββαΐδης (συγγραφέας και εκδότης), Νίκος Καμπουρόπουλος (εκδότης)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Comics Reinvented! H Εξέλιξη Στα Comics

Κυριακή 22 Απριλίου
16:30-18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Evolve or die! A rolling stone gathers no moss! Kαι άλλες φράσεις με ένα και μόνο συμπέρασμα: αν δεν εξελιχθείς, θα ξεπεραστείς! Η βιομηχανία των comics το γνωρίζει καλά αυτό και φροντίζει να είναι πάντα σύγχρονη και επίκαιρη. Πώς τα καταφέρνει, όμως, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν το internet και τα social media, τα κινηματογραφικά blockbusters, η ανάγκη για νέους ήρωες και για νέες τεχνολογίες;

Δημιουργοί από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, θα μιλήσουν για την ανανέωση και την εξέλιξη των comics, για τα νέα δεδομένα και για την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον η Ένατη Τέχνη.

Συμμετέχουν: Simon Spurrier (συγγραφέας comics), Roger Langridge (δημιουργός comics), Sümeyye Kesgin (σχεδιάστρια comics), Anna Haifisch (δημιουργός comics), Δημήτρης Μαστώρος (δημιουργός comics)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης