Comicdom Con Athens 2018

Οι προβολές του φετινού φεστιβάλ

Οι επισκέπτες του Comicdom Con Athens θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αριστουργηματική animated ταινία LA PLANETE SAUVAGE, το υποψήφιο για Όσκαρ cartoon UNE VIE DE CHAT, καθώς και ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τον θρύλο των X-Men, Chris Claremont.

Une Vie De Chat

Παρασκευή 20 Απριλίου
15:00-16:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium)

Εάν έχετε βαρεθεί τα σύγχρονα “copy/paste” τρισδιάστατα animation, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το old school cartoon, που υπήρξε υποψήφιο για Βραβείο Oscar στην κατηγορία Best Animated Feature.

Ακολουθήστε τον γάτο Dino, στις στέγες του Παρισιού. Την ημέρα, ο Dino είναι το κατοικίδιο της 7χρονης Ζoe και της αστυνομικίνας μητέρας της. Τη νύχτα, μετατρέπεται στον βοηθό του ληστή Nico. Ένα βράδυ, η Zoe αποφασίζει να ακολουθήσει τον Dino στις περιπέτειές του, και οι δυο τους θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας συνομωσίας της τοπικής μαφίας.

2010 | Animation
Σκηνοθεσία: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Chris Claremont’s X-Men

Παρασκευή 20 Απριλίου
20:15-21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Θέατρο)

Στη δεκαετία του 1970, ο τίτλος των X-Men βρισκόταν στο χείλος της ακύρωσης, η Marvel όμως αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία ακόμη. Ο νέος συγγραφέας, Chris Claremont, ανέλαβε να γράψει μια νέα ομάδα διεθνών X-Men, και πέντε χρόνια αργότερα, ο τίτλος ήταν στην κορυφή των πωλήσεων και ο Claremont ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των comics.

Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Claremont, καθώς και με μέλη της δημιουργικής του ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των editors Louise Simonson και Ann Nocenti, των δημιουργών Art Adams, Len Wein, Rob Liefeld και Marc Silvestri, καθώς και του πρώην Editor-in-Chief της Marvel, Jim Shooter.

2018 | Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Patrick Meaney
Γλώσσα: Αγγλικά

La Planète Sauvage

Σάββατο 21 Απριλίου
14:00-15:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium)

Η συναρπαστική ψυχεδελική animation ταινία του René Laloux κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1973 και αποτελεί ορόσημο του ευρωπαϊκού animation.

Σήμερα, η ταινία μπορεί να θεωρηθεί ως πρόδρομος των σημαντικότερων έργων του Hayao Miyazaki στο Studio Ghibli (PRINCESS MONONOKE, SPIRITED AWAY), χάρη στις έντονες πολιτικές και κοινωνικές της ανησυχίες, και τις αξέχαστες τεχνικές animation.

Η ταινία διηγείται την ιστορία του Oms, ενός ανθρώπινου είδους, οι εκπρόσωποι του οποίου ζουν ως εξημερωμένα κατοικίδια ζώα μιας εξωγήινης φυλής από μπλε γίγαντες που ονομάζονται Draags. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στον πλανήτη Draggs Ygam, όπου ακολουθούμε τον αφηγητή μας, ένα Om που ονομάζεται Terr, από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση, και τον αγώνα του να αποφύγει την υποδούλωση. Τα σουρεαλιστικά πλάσματα, η μουσική, ο ήχος, και τα περίεργα τοπία, θα σας μείνουν αξέχαστα.

1973 | Animation
Σκηνοθεσία: René Laloux
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης