The Mighty Thor #705

Το τέλος μιας εποχής...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Mighty Thor #705

WriterJason AaronArtistRussell DautermanPublisherMarvel Comics

Η μάχη με τον Magog, την προσωποποίηση δισεκατομμυρίων νεκρών ψυχών, έφτασε στην κλιμάκωση της, καθώς κατέφτασε η Thor για να τον σταματήσει και, στην πορεία, να θυσιάσει την ζωή της.

Καθώς οι θεοί της Asgardia προσπαθούν να ξεφύγουν από την οργής του τέρατος, η Thor παλεύει μέχρι τελικής πτώσεως για να το κατατροπώσει. Ο Aaron αφήνει τον Dauterman να… ρολλάρει και να παραδώσει μια επική μάχη, όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση. Ωστόσο, μια μάχη, όσο εντυπωσιακή και αν είναι, δεν αρκεί. Ο χαρακτήρας είναι στο επίκεντρο της αφήγησης και ο Aaron χρησιμοποιεί τη μάχη και όλο το χτίσιμο που προηγήθηκε γύρω από αυτήν, για να μας δείξει απλά, αλλά κομψά, τι είδους ηρωίδα είναι η Jane. Οι διάλογοι μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων, συμπυκνώνουν όλο το characterization της σε λίγες σελίδες.

Η ιστορία της Jane ως Thor δεν κλείνει στα χέρια του Magog, αλλά σε αυτά του Odinson, όντας έτοιμη να αποχαιρετήσει μια ζωή γεμάτη χαρές, λύπες και περιπέτειες. Ο Odinson, πιθανότατα εμπνευσμένος από τη θυσία της αγαπημένης του, θα ξαναπάρει το όνομα του πίσω σε λίγους μήνες και θα έχει στα χέρια του ένα χρυσό σφυρί, αλλά το διάστημα της Jane ως κάτοχος του Mjolnir, θα μείνει σίγουρα αξέχαστο.