Comicdom Con Athens 2018

Οι ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ!

Στις τρεις φετινές ελληνικές εκθέσεις, θα θαυμάσετε έργα που διαλύουν τον 4ο τοίχο, δημιουργίες που έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και αντιπροσωπευτικές δουλειές του φετινού τιμώμενου καλλιτέχνη, Σταύρου Κιουτσιούκη.

The 4th Wall

Όλες τις ημέρες
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Café Paris – Athènes

Το λεγόμενο “σπάσιμο του 4ου τοίχου” είναι ένα concept άκρως δημοφιλές στα comics. Αναφέρεται στην περίπτωση που ένας χαρακτήρας δείχνει να συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε μια φανταστική ιστορία, και είτε απευθύνεται στο κοινό, είτε προσπαθεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πλοκής, απευθυνόμενος στον συγγραφέα ή τον καλλιτέχνη.

Ο Deadpool είναι ίσως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας των mainstream comics, που εμφανίζεται να σπάει διαρκώς τον 4ο τοίχο. Κάποιες φορές, δε, βλέπει ακόμη και τα ίδια, τα δικά του balloons όταν μιλάει!

Αρνούμενοι να περιορίσουν τις εμπνεύσεις τους στις αναμενόμενες τρεις διαστάσεις, οι Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, Κορίννα Μέι Βεροπούλου, Μέλανδρος Γκανάς & Λευτέρης Γιακουμάκης, Dani, Βέρα Καρτάλου & Παναγιώτης Τσαούσης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου & Γιώργος Δουτσιόπουλος, Ευγενία Κουμάκη, Ανδρέας Μιχαηλίδης & Βάλια Καπάδαη & Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Μπότσος και Γιάννης Ρουμπούλιας, δημιουργούν μονοσελίδες και δισέλιδες ιστορίες που γκρεμίζουν τα σύνορα ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

The Drink & Draw Experience

Όλες τις ημέρες
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Café Paris – Athènes

Σχεδιαστές comics και εικονογράφοι, τα σύνεργά τους, χαρτιά για δημιουργία, δυνατή μουσική, άφθονο αλκοόλ…

Τα Drink & Draw Events ξεκίνησαν από το Λος Άντζελες, το 2005, και σήμερα έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν κοινότητες εικονογράφων.

Η παρούσα έκθεση συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των events που διοργάνωσε το Comicdom στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια, με “καύσιμες ύλες” το αλκοόλ, τον αυθορμητισμό και το αστείρευτο κέφι που χαρακτηρίζει τα Drink & Draw Events.

Συμμετέχουν: Τόμεκ Γιοβάνης, Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Γιώργος Καμπάδαης, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Ηλίας Κυριαζής, Μάνος Λαγουβάρδος, Λευτέρης Μαυρογιάννης, Αλεξία Οθωναίου, Γαβριήλ Παγώνης, Τάσος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νικόλας Στεφαδούρος.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μάνος Νομικός

Spotlight On: Σταύρος Κιουτσιούκης

Όλες τις ημέρες
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Ισόγειο

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης γεννήθηκε το ’78 στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται ενεργά με το comic και την εικονογράφηση από τα 19 του. Έχει κυκλοφορήσει αρκετά comic άλμπουμ με τις εκδοτικές 9η Διάσταση και Jemma Press, έχει κάνει εικονογράφηση σε αρκετά έντυπα και βιβλία, ενώ συνεργάζεται και με το SoComic.gr. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το comic του, ELEANOR, σε ψηφιακή μορφή μόνο.

Ο τιμώμενος καλλιτέχνης του Comicdom Con Athens 2018, ο οποίος φιλοτέχνησε και την αφίσα του φετινού φεστιβάλ, ανθολογεί ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές του, σε μία μικρή, αλλά άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση.

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης