Comicdom Con Athens 2018

Τα Sketch Events του φετινού φεστιβάλ!

Οι επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2018 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο μοναδικά sketch! Στο πρώτο, πρωταγωνιστεί το τεύχος #1 της πλέον ιστορικής σειράς των αμερικανικών comics, ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο στον, κατά γενική ομολογία, κορυφαίο Ευρωπαίο δημιουργό όλων των εποχών!

Sketch Event: Action Comics #1

Σάββατο 21 Απριλίου
15:30-17:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Το πρώτο τεύχος του comic που “γέννησε” το superhero genre, το ACTION COMICS #1 έχει την τιμητική του, με αφορμή την κυκλοφορία του τεύχους #1000! Το Comicdom Con Athens 2018 τιμά τον Man of Steel και αυτόν τον σταθμό στην Ιστορία του, αφιερώνοντας το φετινό Sketch Event στην πρώτη εμφάνισή του! Δέκα καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές, θα δημιουργήσουν, ζωντανά μπροστά σας, τη δική τους εκδοχή του ιστορικού εξωφύλλου του ACTION COMICS #1.

Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή! Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν λαχνούς και να κερδίσουν, μετά από κλήρωση, τα δέκα μοναδικά αυτά έργα για τη συλλογή τους!

Συμμετέχουν: Roger Langridge, Sümeyye Kesgin, Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Σταύρος Κιουτσιούκης, Γιώργος Κομιώτης, Ηλίας Κυριαζής, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Κώστας Φραγκιαδάκης, Dani

Παρουσίαση: Γιώργος Ξύδης

Sketch Event: 80 Χρόνια Moebius

Κυριακή 22 Απριλίου
15:30-17:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Auditorium

Πριν 80 χρόνια, γεννήθηκε ο άνθρωπος που όχι μόνο επηρέασε τα ευρωπαϊκά comics όσο κανείς άλλος, αλλά και ενέπνευσε εξωπραγματικές εικόνες, ακόμη και στον κινηματογράφο. Ο άνθρωπος αυτός ονομαζόταν Jean Giraud, αλλά όλοι τον γνωρίζουν ως Moebius. Το Comicdom Con Athens 2018 αφιερώνει ένα sketch event στον Moebius και δέκα καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές, θα του αποτίσουν φόρο τιμής, με σχέδια εμπνευσμένα από το πλούσιο έργο του.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή, το έργο και τις επιρροές του Moebius, ενώ θα μπορούν να αγοράσουν λαχνούς και να κερδίσουν, μετά από κλήρωση, τα δέκα μοναδικά αυτά έργα για τη συλλογή τους!

Συμμετέχουν: Rutu Modan, Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τόμεκ Γιοβάνης, Ευγενία Κουμάκη, Μάνος Λαγουβάρδος, Γιώργος Μπότσος, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πέτρου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Αγγελική Σαλαμαλίκη

Παρουσίαση: Βασιλεία Βαξεβάνη

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης