Justice League Of America #27

Πολύ ελεύθερος Chronos
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League Of America #27

WriterSteve OrlandoArtistHugo PetrusPublisherDC Comics

Εδώ και χρόνια, ο Chronos συνεχώς ηττάται στις αναμετρήσεις του με την Justice League, οπότε αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αιχμαλωτίσει τον πρώτο superhero, πριν μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει τις ηρωικές αξίες του στην ανθρωπότητα, εμποδίζοντας έτσι την γέννηση των superheroes. Στο κατόπι του, βρίσκεται η JLA και ο νέος Atom, ο οποίος έχει πάρει πολύ προσωπικά την υπόθεση, μιας και αντιμετωπίζει την νέμεση του μέντορά του.

Το concept της νέας ιστορίας του JLA δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, καθώς η ιδέα του “Θεού των superheroes”, που εμφανίστηκε στην προϊστορική εποχή, μοιάζει λίγο χαζή. Το τεύχος, βέβαια, δεν είναι και ό,τι χειρότερο, χάρη στις γερές δόσεις καλοσχεδιασμένης δράσης. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε στο πρώτο μέρος της ιστορίας, οι εξελίξεις διαδραματίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς περιττούς προλόγους και εισαγωγές. Από την άλλη, το πενάκι του Petrus κινείται αξιοπρεπέστατα, κατά κύριο λόγο, με εξαίρεση το σχέδιο της νέας στολής του Chronos, που είναι αρκετά γελοία και τον κάνει να φαντάζει λιγότερο απειλητικός.

Το JLA #27 είναι ένα αρκετά καλό τεύχος, χωρίς να ξεπερνά, όμως, σε ποιότητα το μέσο superhero comic. Η ίδια η σειρά, μέχρι στιγμής, δεν είναι και από τις πιο δυνατές της DC, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει στο μέλλον. Μέχρι τότε, μπορείτε να αποφύγετε άφοβα τα νέα τεύχη, εκτός κι αν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο.