Comicdom Con Athens 2018

Πέντε ακόμη workshops

Ανακοινώθηκαν πέντε ακόμη workshops του φετινού προγράμματος του Comicdom Con Athens. Φροντίστε να κάνετε εγκαίρως τις εγγραφές σας!

Nicolas Wouters & Δημήτρης Μαστώρος
Αποτυπώνοντας Την Πραγματικότητα

Σάββατο 21 Απριλίου
16:10-18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Μία φανταστική ιστορία κρίνεται συχνά με βάση την αληθοφάνειά της. Όταν, όμως, γράφεις και εικονογραφείς την πραγματικότητα, ένα γεγονός, μια γειτονιά, ένα πραγματικό πρόσωπο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις είναι πολύ διαφορετικές.

Για αυτές τις προκλήσεις, θα μιλήσουν οι δημιουργοί του πολυσυζητημένου graphic novel, ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ, κάνοντας όσους παρακολουθήσουν αυτό το workshop, συμμέτοχους στη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία. Και ίσως, γνωρίζοντας κάποια από αυτά τα “μυστικά”, η εμπειρία να αποτελέσει έναυσμα για τους συμμετέχοντες, ώστε να πουν τις δικές τους, πραγματικές ιστορίες.

Simon Spurrier
Ώστε Θες Να Γίνεις Σεναριογράφος;

Κυριακή 22 Απριλίου
12:00-12:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Συνήθως, τα workshops ενός σεναριογράφου αφορούν στις ιστορίες και τους χαρακτήρες που εκείνος έγραψε ή/και δημιούργησε. Εδώ, όμως, ο Spurrier θα μιλήσει για την πραγματικότητα και τις προκλήσεις του να είσαι σεναριογράφος comics.

Τη διαδικασία αποτύπωσης ιδεών, τη συγγραφή, τις σεναριακές λεπτομέρειες, τη σύσταση πρότασης στον εκδότη, την πρώτη δημοσίευση, τη διαπραγμάτευση χρημάτων, τα “ψιλά γράμματα” των συμβολαίων, τη συνεργασία με τον καλλιτέχνη, και τις διαφορές ανάμεσα στις αναθέσεις και τις creator-owned δουλειές.

Συντονισμός: Άκης Τριανταφύλλου

Sümeyye Kesgin
Η Τέχνη Της Διαδοχικότητας

Κυριακή 22 Απριλίου
13:00-13:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Με δεδομένο ότι τα comics ορίζονται ως “sequential art”, η σωστή διαδοχή των panels είναι μια ξεχωριστή δεξιότητα, που πρέπει να κατέχει κάθε επαγγελματίας σχεδιαστής, ώστε μαζί με τη σωστή ανατομία και προοπτική, να εξασφαλιστεί για τον αναγνώστη η ευχάριστη, απρόσκοπτη ροή ανάγνωσης.

Η ανερχόμενη δημιουργός από την Τουρκία, θα μιλήσει για αυτήν ακριβώς τη δεξιότητα, αποκαλύπτοντας μικρά, αλλά ουσιώδη μυστικά, που θα απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα της εκάστοτε σελίδας.

Roger Langridge
The Short Story Collective

Κυριακή 22 Απριλίου
14:00-14:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Σπουδαίος σεναριογράφος, αλλά και ταλαντούχος σχεδιαστής, ο Νεοζηλανδός δημιουργός έχει γράψει ορισμένους από τους πλέον αρχετυπικούς και ετερόκλητους χαρακτήρες comics.

Σε αυτό το διαδραστικό workshop, αφήνει τον ρόλο του σεναριογράφου σε εσάς! Δουλέψτε μαζί πάνω σε ένα short story, μοιραστείτε μαζί του τις ιδέες σας και δείτε τις να αποτυπώνονται στο χαρτί, καθώς εκείνος θα τις σχεδιάζει.

Μιχάλης Διαλυνάς
Breaking Down A Page

Κυριακή 22 Απριλίου
15:00-15:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ο Μιχάλης Διαλυνάς είναι ένας διεθνούς φήμης Έλληνας δημιουργός, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αναμφίβολα, οι περισσότεροι γνωρίζετε τη δουλειά του, γνωρίζετε, όμως, τη διαδικασία που ακολουθεί όταν στήνει μία σελίδα;

Σε αυτό το workshop, θα δουλέψετε μαζί με τον δημιουργό, πάνω σε σενάρια άλλων συγγραφέων, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους, με τους οποίους μπορεί να στηθεί μία σελίδα, αλλά και επιλέγοντας τον πλέον ενδεδειγμένο.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr