Dogde City #1

Η ευγενής άμιλλα και η ομαδικότητα στο dodgeball
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dogde City #1

WriterJosh TrujilloArtistCara McGeePublisherBoom! Studios

Ένα comic για την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό και την ομαδικότητα! Και το άθλημα όπου θα τα δούμε όλα αυτά, το dodgeball. Μία πιο άγρια και ανταγωνιστική μορφή των “μήλων”, που παίζαμε στο δημοτικό. Με λίγα λόγια, χτυπάς τον αντίπαλο σου με μπάλες ώστε να χάσει. Η δύναμη που εσύ χρησιμοποιείς σε κάθε ρίψη, διαφέρει, υποθέτω, ανάλογα με τον αντίπαλο και τα επίπεδα νεύρων εκείνη την ημέρα.

Η ιστορία ξεκινά σε έναν αγώνα, μεταξύ των Jazz Pandas και των Kettle Balls, και τον πρωταγωνιστή μας, τον Tomas, να τρώει μία από αυτές τις θανατηφόρες μπαλιές στην μούρη του. Απ’ ότι φαίνεται, ο ήρωάς μας είναι καινούργιος στην ομάδα και εντελώς (μα εντελώς!) ανίκανος να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι. Καλύτερα θα λέγαμε πως είναι “μαγνήτης της μπάλας”, και γι αυτό τον λόγο τον χρησιμοποιούν οι συμπαίχτες του, μπας και καταφέρουν να κερδίσουν και κανέναν αγώνα.

Με λόγια ενθάρρυνσης και αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του, ξαναμπαίνει δυναμικά. Εν τέλει χάνουν, αλλά έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη αυτή τη φορά. Ο Tomás γίνεται αρχηγός από το πουθενά, η αντίπαλη ομάδα τον προειδοποιεί για τη δική του ομάδα και το παιχνίδι ξεκινά!