Previews Picks

April 2018

Αν και κυριολεκτικά χαμένοι μέσα στον πανικό του επερχόμενου Comicdom Con Athens 2018 (το οποίο, πλέον, είναι τρομακτικά κοντά!), καταφέραμε να μείνουμε συνεπείς στο μηνιαίο ραντεβού μας με τον κατάλογο παραγγελιών της Diamond.

Και γι’ αυτό έχουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο αξιόπιστους Χρήστους του Comicdom.gr, Ασάρβελη και Φανίτσιο, που αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν στις μελλοντικές κυκλοφορίες των μεγάλων και μικρών εκδοτικών, αντίστοιχα…

Blue Pages

Αν και το πιο πρόσφατο relaunch της Marvel θα έχει μπει για τα καλά τον Ιούνιο (και προφανώς θα μας δείξει πολλά περισσότερα τους επόμενους μήνες), η DC φαίνεται να υπερισχύει, με νέους τίτλους, τους οποίους έχουν αναλάβει μεγάλα ονόματα, που η εκδοτική “τσίμπησε” από την αιώνιο αντίπαλο της.

Thor #1

$5.99 page M2 Marvel Comics

Κανένα relaunch δεν έχει σταματήσει, προς το παρόν, του run του Jason Aaron, από τα λίγα θετικά των τελευταίων χρόνων στην Marvel. Ούτε το “Fresh Start” τον σταματάει, καθώς ήταν καιρός για τον original Thor να επιστρέψει και να αποδείξει και πάλι ότι είναι ο “worthy” της καρδιάς μας.

Από τα λίγα παράπονά μου, σχετικά με τις ιστορίες της “Jane Thor”, ήταν η όχι και τόσο καλή μεταχείριση του Thor (και η “μετονομασία” του σε Odinson), και ο νέος τίτλος είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αλλάξει αυτό.

Amazing Spider-Man #801

$3.99 page M45 Marvel Comics

Το run του Dan Slott με τον ήρωα θα μείνει γνωστό για το πόσο διχαστικό ήταν. Είχε πολλές ωραίες ιστορίες, είχε και άλλες λιγότερο καλές, ενώ είχε πάρει διάφορες τολμηρές αποφάσεις, μερικές εκ των οποίων (SUPERIOR SPIDER-MAN) πέτυχαν και μερικές (Parker Industries) όχι.

Η αναφορά του συγκεκριμένου τεύχους είναι πιο πολύ φόρος τιμής για το πολύχρονο run, αλλά και για το fresh start του τίτλου, από τους Nick Spencer και Ryan Ottley.

Marvel 2-In-One Annual #1

$4.99 page M50 Marvel Comics

Doom εναντίον ενός πλήθους από Reed Richards, του “Council of Reeds”, με τη ζωή των Johnny και Ben να διακυβεύεται και μόνο τον Doom να μπορεί να τους σώσει.

Μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο;

Justice League #1-2

$3.99 page 81 DC Comics

Η νεότερη ενσάρκωση της ομάδας συνδέεται με το DARK NIGHTS: METAL, το οποίο αποδείχτηκε κατώτερο των προσδοκιών. Από την άλλη, θέλει αρκετές πατάτες ακόμα για να μην αποτελεί (έστω) θετικό σημάδι το όνομα του Scott Snyder, ενώ η μεταγραφή του Jim Cheung στην DC και η τοποθέτηση του στον τίτλο, δείχνει την σπουδαιότητα που έχει για την εταιρία.

Το roster της ομάδας είναι βγαλμένο από το κλασικό cartoon JUSTICE LEAGUE, ενώ το όλο στήσιμο των ανανεωμένων JL τίτλων, είναι επηρεασμένο από το JUSTICE LEAGUE UNLIMITED, με τη σειρά του Snyder να είναι η κεντρική.

The Man Of Steel #1-6

$3.99 page 82-83 DC Comics

Ναι, ο Bendis δεν είναι σαν τον παλιό του εαυτό, αλλά ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που με εξιτάρει η μεταγραφή του. Τα πρώτα του χρόνια στη Marvel, ήταν ριζοσπαστικά, και ελπίζω ότι ένα σύμπαν με διαφορετικούς χαρακτήρες και προκλήσεις, όπως αυτό της DC, θα ανανεώσει την δημιουργικότητα του.

Είμαι αισιόδοξος μεν, επιφυλακτικός δε. Το πόσο έλεγχο θα έχουν οι editors θα είναι θέμα, όπως και το πόσο ριζικές αλλαγές θα θελήσει να κάνει από την αρχή του run του. Θα είναι κρίμα, πάντως, το πιο δυνατό franchise της DC, αυτό του Superman, να μη συνεχίσει στα ίδια επίπεδα, μια τόσο ιστορική χρονιά.

Batman: Prelude To The Wedding

$3.99 page 95 DC Comics

Ο γάμος του Batman και της Catwoman πλησιάζει και η DC το εκμεταλλεύεται, με μια σειρά από one-shots, στα οποία διάφορα μέλη του cast, πολεμούν διάφορους αντιπάλους τους.

Έτσι, βλέπουμε τον Nightwing, κουμπάρο, να τα βάζει με τον Hush, τον Jason Todd, υπεύθυνο ασφαλείας του γάμου, εναντίον του Anarky, και την καλύτερη φίλη της νύφης, Harley Quinn, να προσπαθεί να ανατρέψει τα σχέδια του Joker για τον γάμο.

Green Arrow #41

$3.99 page 106 DC Comics

O Ollie μεταφέρει στη φυλακή τον Parasite, ο οποίος τρέφεται με τις δυνάμεις των υπολοίπων κρατουμένων και προκαλεί εξέγερση. Έτσι, καλείται να αντιμετωπίσει τον Parasite και όλους τους κρατούμενους,

Κλασική ιστορία του αουτσάιντερ, στην οποία το εν λόγω αουτσάιντερ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει, κυρίως, την εξυπνάδα και την πονηριά του, για να τα βάλει με έναν στρατό από villains. Μπόνους, οι αναμνήσεις που ξυπνά από την παρατημένη, πλέον, ταινία, το Green Arrow: Escape from the Supermax, στην οποία ο GA είχε φυλακιστεί άδικα και προσπαθούσε να δραπετεύσει.

The Highest House #5

$4.99 page 182 IDW Publishing

Απ’ ότι φαίνεται, μου είχε ξεφύγει η κυκλοφορία νέας σειράς από τους Mike Carey και Peter Gross, δημιουργούς του εκπληκτικού και υποτιμημένου UNWRITTEN. Έτσι, λοιπόν, έψαξα αμέσως το πρώτο τεύχος και ικανοποιήθηκα πλήρως.

Fantasy σκηνικό, προσεκτικό world-building και το πανέμορφο σχέδιο του Gross, που είναι ο πλέον κατάλληλος για να σχεδιάσει μια “παραμυθιακή” ιστορία, είναι η συνταγή της επιτυχίας για την ιστορία του μικρού Moth, σκλάβου μιας αριστοκρατικής οικογένειας, ο οποίος γνωρίζει μια πανίσχυρη οντότητα ονόματι Obsidian. Τα εξώφυλλα της Yuko Shimizu είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Hit-Girl #5

$3.99 page 208 Image Comics

Ο Mark Millar είναι ο πλέον υπερεκτιμημένος “superstar” δημιουργός των comics, με περισσότερα misses παρά hits. Και ένα από τα χειρότερα του δημιουργήματα, είναι το KICK-ASS. Αλλά…

Ο Jeff Lemire έχει αποδείξει πολλάκις το ταλέντο του, σε κάθε λογής τίτλο, και αποτελεί ενδιαφέρουσα επιλογή για τον τίτλο. Το πιο σημαντικό μέλος του team, όμως, είναι ο Eduardo Risso, γνωστός για μια άγνωστη σειρούλα ονόματι 100 BULLETS και γενικότερα για τις συνεργασίες του με τον Brian Azzarello (100 BULLETS, SPACEMAN, MOONSHINE).

Green Pages

Αν δεν φάγατε τα κέρατα σας τις μέρες του Πάσχα, και προσπαθήσατε να κρατήσετε ένα μέτρο τον Χειμώνα, αυτό σημαίνει ότι το Ιούνιο θα μπορέσετε να κυκλοφορήσετε άφοβα στις παραλίες και να δείξετε σε όλους σας τα άψογα, αδυνατισμένα κορμιά σας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε την ώρα σας στην παραλία, από το να διαβάσετε μια ολόφρεσκη συλλογή από comics.

Αν, πάλι, ακόμα δεν έχετε σταματήσει να μασάτε την πέτσα από τον οβελία, τότε δεν πειράζει. Τί να τρέχετε και να ξοδεύετε 70 ευρώ για μια ξαπλώστρα; Καλύτερα ξοδέψτε λεφτά για να πάρετε ένα κάρο comics, που θα διαβάζετε στην ταράτσα του σπιτιού σας. Comics υπάρχουν.

Shadow Roads #1

$3.99 page 416 PublisherOni Press

Η τρέχουσα σειρά αποτελεί σίγουρα μια από τις καλύτερες προτάσεις του καταλόγου αυτό το μήνα. Οι Cullen Bunn και Brian Hurt ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, δύο χρόνια μετά το τέλος του SIXTH GUN, για να μας σερβίρουν το sequel της πρώτης τους (και μέχρι σήμερα μεγαλύτερης) επιτυχίας, μέσα από την νέα τους σειρά, SHADOW ROADS.

Για τους fans, είναι οπωσδήποτε ένα comic που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή τους, και για όλους τους υπόλοιπους, ίσως απλά να χρειαστεί να ενημερώσω πως το SIXTH GUN ήταν υποφήψιο για Eisner και Harvey awards. Με τα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα στα ερείπια που άφησε πίσω του το SIXTH GUN, η σειρά προβλέπεται αρκετά υποσχόμενη.

Tank Girl All Stars #1

$4.99 page 436 PublisherTitan Comics

Δεν θα πω ψέματα, εγώ την κοπελιά δεν την ξέρω. Την ξέρει, όμως, ο editor μας, ο Δημήτρης Σακαρίδης, και μας είχε προτείνει να δούμε και την ταινία της. Και δεν θα ξαναπώ ψέματα, εγώ την ταινία δεν την είδα, αλλά για να την προτείνει ο Δημήτρης, σημαίνει ότι έχει potential. Ή αυτό, ή παίζει και βουβός κινηματογράφος στη μέση.

Κλείνει τα 30, λοιπόν, το κορίτσι, και η εκδοτική το γιορτάζει με ένα νέο επετειακό limited series τεσσάρων τευχών, και νέες ολόφρεσκες ιστορίες, μεταξύ των οποίων και μία στην οποία μαθαίνουμε πώς απόκτησε το τανκ στο οποίο μένει. Να τα χιλιάσει λοιπόν! Τώρα, τα τεύχη; Τις πωλήσεις; Δεν ξέρω αν έχει potential για κάτι, αλλά να τα χιλιάσει και εις ανώτερα!

Fathom #1

$4.99 page 347 PublisherAspen Comics

Πολλές επετείους έχουν για τον Ιούνη οι Green Pages. To FATHOM κλείνει 20 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του και οι εορτασμοί συμπίπτουν με την κυκλοφορία του 7ου volume της σειράς, του 4ου που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια. Γιατί η Fathom, πιθανώς, νομίζει ότι βρίσκεται στη Marvel, και ένα All-New, All-Diferrent, All-Oh-My-God, λείπει από τον τίτλο για να σφραγίσει την ταύτιση.

Αμφισβητώ την λογική ύπαρξης ενός bad-girl comic των 90s, το 2018, αλλά αν υπάρχετε εκεί έξω τέτοιοι, μην χάσετε την αγαπημένη σας ηρωίδα τον Ιούνη. Εξάλλου, η Fathom είναι ο πλέον καλοκαιρινός και θαλασσινός χαρακτήρας των comics.

Barack Panther #1

$4.99 page 339 PublisherAntarctic Press

Κάποτε είχα διαβάσει μια ιδέα, για μια ιστορία, στην οποία το φάντασμα/ρομπότ του Άρη Βελουχιώτη, μαζί με το τάγμα των Ιπτάμενων Αναρχικών, θα κυνηγούσε και θα εξόντωνε ευρωπαίους και έλληνες φιλελέ. Το βρήκα αστείο, αλλά πιστεύω θα έδινα τα λεφτά μου για κάτι τόσο τρελό.

Το BARACK PANTHER, που συνδυάζει τον Obama και τον Black Panther, ενάντια σε ένα αντίστοιχο του Trumb, φαντάζομαι ότι είναι κάτι παρόμοιο. Θεωρώ, βέβαια, κάπως ρατσιστικό το να συγχέεται ένας ήρωας της Αφρικής με έναν αφροαμερικανό πρόεδρο, και ίσως να είναι αρκετά προπαγανδιστική σειρά, αλλά τα green pages του PREVIEWS είναι ένας χαώδης κόσμος και με έχουν παρασύρει σε πολύ βαθιά και σκοτεινά νερά…

Lost City Explorers #1

$3.99 page 321 PublisherAfterShock Comics

Ένας καθηγητής αρχαιολογίας εξαφανίζεται μυστηριωδώς, και η κόρη του, μαζί με τους φίλους της, αποφασίζουν να τον αναζητήσουν, ακολουθώντας τα άγνωστα μονοπάτια της επιστημονικής φαντασίας και της ιστορίας. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό είναι και το σενάριο ενός soft πορνό που έπαιζε παλιά στα τριτοτέταρτα ελληνικά κανάλια, αν και, στην πραγματικότητα, είναι η βασική ιδέα πίσω από το INDIANA JONES, και όλες τις συναφείς ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει μετά. Αλλά αν είχε μέσα λίγο σεξ, το comic σίγουρα θα ήταν καλύτερο.

Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα. Το comic μπορεί να είναι καλό, αλλά το σεξ κάνει (σχεδόν) τα πάντα καλύτερα. Εκτός αν μας διαβάζουν ανήλικα. Οπότε, θα πω ότι πρέπει να παίρνετε προφυλάξεις! Το νερό και η άμμος είναι πολύ ριψοκίνδυνο περιβάλλον για τα comics, οπότε καλό θα είναι προμηθευτείτε εκείνες τις προστατευτικές ζελατίνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Metaphase #1

$1.50 page 323 PublisherAlterna Comics

Το πρώτο από τα δύο τεύχη, για έναν έφηβο ήρωα με σύνδρομο down, που θέλει να μοιάσει στον ήδη υπεράνθρωπο πατέρα του. Έξυπνος τίτλος και πολύ ενδιαφέρον σχέδιο, απ’ ότι κατάλαβα από τα διάφορα δείγματα που κυκλοφορούν στο Internet.

Οι υπερήρωες, συνήθως, είναι σχεδόν τέλειοι και σπάνια δημιουργούνται χαρακτήρες που μπορεί να εμφανίζουν κάποια αναπηρία, αλλά ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει, τις περισσότερες φορές καταλήγουν να χάσουν αυτή τους την ιδιαιτερότητα (π.χ. Professor X, Batgirl). Επειδή, λοιπόν, δεν ζούμε σε ένα κόσμο τέλειων, το METAPHASE αξίζει να μην του γυρίσουμε την πλάτη.

Tyler Cross Black Rock HC

$24.99 page 440 PublisherTitan Comics

Από τον συγγραφέα του πολυσηζητημένου DEATH OF STALIN, έρχεται ένα γκανγκστερικό hardcover, με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο, το οποίο μου κέντρισε κατευθείαν την προσοχή.

Αν το interior art ακολουθεί παρόμοια αισθητική ,τότε το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν όχι, τότε θα πω απλά ότι μου τη δίνουν πάρα πολύ τα εξώφυλλα που δεν έχουν καμία σχέση με το τι υπάρχει στο εσωτερικό του τεύχους.

Brother Nash #1

$6.99 page 443 PublisherTitan Comics

Τα solicits της σειράς υπόσχονται πως αποτελούν μια μίξη μεταξύ του Preacher και του Hellboy. Σε μια ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει ότι το creative team αντιγράφει και συνδυάζει δύο επιτυχημένα stories σε μια δοκιμασμένη και safe ιδέα.

Ο πρωταγωνιστής του τίτλου, λοιπόν, βλέπει φαντάσματα και θέλει να πείσει τους φίλους του ότι κινδυνεύουν από αυτά, και τους αναγνώστες ότι πρέπει να προσέξουμε τον τίτλο. Αν το solicitation έδινε καμιά πληροφορία παραπάνω, θα ήμουν πιο σίγουρος για τις δυνατότητες του τίτλου, είτε προς το θετικό είτε προς το αρνητικό.

Complete Future Shocks TP Vol. 01

$25.00 page 447 PublisherRebellion

Ορισμένες από τις πρώτες ιστορίες δια χειρός Alan Μoore στο χώρο των comics, μέσα από το 2000AD, μαζεμένες σε ένα TPB, μαζί με ιστορίες άλλων διάσημων συγγραφέων. Για όλους του fans του συγγραφέα, για όλους τους fans του science-fiction, για όσους θέλουν να διαβάσουν κάποιες από τις πλέον δυσεύρετες ιστορίες.

Ένα comic που, ίσως, να μην έμπαινε εύκολα στο δικό μου καλάθι, αλλά όταν διαπίστωσα ότι δεν το βρίσκεις εύκολα στο Internet αυξήθηκε το ενδιαφέρον μου για να το αποκτήσω. Και ίσως να αξίζει και το δικό σας ενδιαφέρον.