Oblivion Song #1

Walking Dead από... άλλη διάσταση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Oblivion Song #1

WriterRobert KirkmanArtistLorenzo De FeliciPublisherImage Comics (Skybound)

Ο Robert Kirkman, διάσημος ως δημιουργός του WALKING DEAD, μας παρουσιάζει εδώ την καινούργια του δουλειά. Πριν από κάποια χρόνια συνέβη ένα φαινόμενο γνωστό ως “Transference”. Ένα κομμάτι μίας ολόκληρης πόλης μεταφέρθηκε, μαζί με τους κατοίκους του, σε μία διάσταση γεμάτη τέρατα, που ονομάστηκε Oblivion. Ο Nathan είναι ένας παράτολμος άνδρας, ο οποίος ταξιδεύει στην Oblivion, προσπαθώντας να φέρει πίσω ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν εκεί. Σε αυτήν του την σταυροφορία προσπαθεί να λάβει βοήθεια από την πολιτεία, όμως, μάταια. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ακόμα και με τις περιορισμένες επιτυχίες του, ο Nathan θεωρείται πως τα κάνει όλα αυτά για προσωπικούς λόγους. Το μοναδικό άτομο, βλέπετε, που δεν έχει βρει ακόμα είναι ο αδερφός του, Ed.

O συγγραφέας αναφέρει ότι το OBLIVION SONG ήταν στα σκαριά εδώ και πολλά χρόνια, περιμένοντας την ευκαιρία να παρουσιαστεί. Kαι η ευκαιρία αυτή έχει το όνομα του σχεδιαστή Lorenzo Di Felici. Η απεικόνισή του είναι ιδιαίτερη. Ούτε φοβερά ρεαλιστική, ούτε καρτουνίστικη. Θεωρώ πως ο Kirkman, για άλλη μια φορά, θέλει να χρησιμοποιήσει τα τέρατα ως μια αφορμή για να εξερευνήσει την ανθρώπινη ψυχολογία. Έτσι, το σχέδιο το Di Felici επικεντρώνεται στις εκφράσεις του προσώπου και κάθε τι που θα μπορούσε να κάνει απλούς, συνηθισμένους ανθρώπους να ξεχωρίσουν εμφανισιακά. Ρυτίδες, ατελείς αναλογίες, αξυρισιά.

Το πρώτο τεύχος κλείνει με μια ανατροπή που φανερώνει ότι το OBLIVION είναι κάτι περισσότερο από άμυαλα τέρατα, υπόσχεση για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.