Assassination Classroom Vol. 21

School’s out!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assassination Classroom Vol. 21

Writer/ArtistYūsei MatsuiPublisherViz Media

Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος, και το 21ο volume αποτελεί το τέλος και επίλογο αυτής της σειράς. Οι μαθητές καλούνται να συνεχίζουν την ζωή τους μετά τον θάνατο του Koro Sensei και παρακολουθούμε την αποφοίτησή τους, αλλά και το πως η δημοσιότητα της δολοφονίας του καθηγητή τους, επηρεάζει την ζωή τους.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του volume, πάντως, είναι αναμφισβήτητα η παρουσίαση της ζωής των μαθητών, εφτά χρόνια μετά την δολοφονία. Έχουν συνεχίσει την ζωή τους, έχουν πετύχει οι περισσότεροι τους στόχους τους και δεν έχουν ξεχάσει ακόμη όσα έμαθαν κατά την φοίτησή τους στην class E-3. Τέλος, η σειρά κλείνει με ένα αστείο και ευχάριστο bonus story του Koro Sensei.

Το τελευταίο volume ήταν ακριβώς έτσι όπως άρμοζε στη σειρά. Ο Yusei Matsui, διατηρώντας τα γνωστά υψηλά επίπεδα σε σενάριο και artwork, μας αποκαλύπτει τη μετέπειτα ζωή των μαθητών, αλλά και μας θυμίζει, μέσω του bonus story, για ποιους λόγους αγαπήσαμε τόσο πολύ τον εκκεντρικό εξωγήινο καθηγητή.

Ένα πολύ ωραίο αποχαιρετιστήριο volume, που μας γεμίζει νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε αυτή η τάξη.