Οι Νύφες του Δράκουλα 1: Νουρ

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Οι Νύφες του Δράκουλα 1: Νουρ

WriterΑβραάμ ΚάουαArtistΓιάννης ΡουμπούλιαςPublisherJemma Press

Τρανσυλβανία, 1893. Ο Τζόναθαν Χάρκερ, φιλοξενούμενος στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, δέχεται επίσκεψη από τρεις γυναίκες. Είναι διψασμένες για το αίμα του, όμως απωθούνται από τον οικοδεσπότη. Εκείνες τον κατηγορούν ότι δεν αγάπησε ποτέ του, όμως είναι έτσι;

Κωνσταντινούπολη 1622. Η νεότερη σύζυγος του Άρχοντα Γεντίκ βιώνει τη σκληρότητά του. Όταν ένας άγνωστος, ένας δαίμονας, θα προσπαθήσει να τον σκοτώσει, ο άρχοντας τού κάνει μια προσφορά για να σώσει τη ζωή του.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την αρτιότητα της συνεργασίας Κάουα-Ρουμπούλια! Ομολογώ πως το πρώτο πράγμα που με τράβηξε στο comic ήταν το οπτικό κομμάτι, όμως ο ρυθμός, η ατμόσφαιρα, τα συναισθήματα έχουν τις ρίζες τους στο σενάριο. Με αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο, βλέπουμε μια γυναίκα που για να ξεφύγει από τη βαρβαρότητα κάνει μια συμφωνία με το Διάβολο και την πληρώνει με τη ψυχή της. Το σχέδιο, ασπρόμαυρο, μα χωρίς να χρειάζεται κάτι περισσότερο, είναι σαφώς επηρεασμένο από την ταινία του 1992. Όχι πως αυτό είναι κακό. Ο Δράκουλας των Oldman-Coppola είναι από τους πιο σαγηνευτικούς.

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω τους δημιουργούς του comic με δυο λέξεις, αυτές θα ήταν “εκπληκτικό δίδυμο”. Η Νουρ είναι η πρώτη από τις τρεις νύφες του Δράκουλα και περιμένουμε με αδημονία τις επόμενες!